חלק מהקיצוץ נובע מירידה בביקושים אחרי שיאי הביקוש שהחלו בשנת 2020 ובחלקו ממחסור במכונות לייצור שבבים
TSMC מקצצת את תקציב הרחבת הקיבולת שלה לשנת 2022 ל-36 מיליארד דולר ב-10% מ-40 מיליארד הדולר המקוריים עליהם הכריזה ביולי, כאשר התחזית לביקוש מצד יצרניות סמארטפונים ויצרניות אלקטרוניקה צרכניות אחרות מתעמעמת.
היצרנית המובילה בעולם של שבבים מתקדמים לאייפונים של אפל ולסמארטפונים אחרים אומרת שהביקוש לשבבי ה-7 ננומטר המובילים שלה צנח, מה שמשפיע על שיעור הניצול של הצומת הזה. החברה לא הציעה מספרים על שיעור הנצילות – מדד מרכזי לרווחיות.
"בעוד שתיקון מלאי המוליכים למחצה המתמשך ישפיע על שיעור הניצולת שלנו במחצית הראשונה של 2023, אנו מצפים שהעסק שלנו ייתמך על ידי ביקוש חזק יותר לטכנולוגיות המיוחדות המבדלות, המובילות והמתקדמות שלנו החל מהמחצית השנייה של 2023 אמר המנכ"ל C.C. Wei במהלך שיחה עם משקיעים בעקבות פרסום הדוחות הכספיים לפני כשבועיים.
וויי אמר כי 2023 תהיה שנת צמיחה עבור TSMC, על אף שתעשיית המוליכים למחצה הכוללת תתכווץ. הוא סירב למסור פרטים. ניצול הצמתים של TSMC בגודל 7 ננומטר ו-6 ננומטר יירד במחצית הראשונה של 2023 משלוש השנים האחרונות, הוסיף.
ההאטה באה לאחר הצמיחה החזקה שהחלה בשנת 2020, כאשר מגיפת הקורונה הניעה את הביקוש להרחבת מרכזי נתונים ומכשירים אלקטרוניים ניידים כחלק ממגמת העבודה מהבית. המחסור במוליכים למחצה השפיע באופן נרחב על יצרניות מערכות, כולל חברות רכב וחברות ביטחוניות.
מחצית מהקיצוץ בהוצאות ההון של TSMC ב-Capex הוא תוצאה של מחסור במכונות ייצור שבבים מספקים כמו ASML, שלמרבה האירוניה לא הצליחו לקנות מספיק שבבים כדי לייצר את הציוד שלהם. TSMC, שהובילה את העולם עם שבבי ה-5 ננומטר האחרונים שלה, מתכננת לייצר את שבבי ה-3 ננומטר הראשונים שלה בתוך חודשים. סמסונג, יריבתה השנייה של TSMC בעסקי יציקת השבבים, הפכה לראשונה שהכריזה השנה על ייצור שבבי 3 ננומטר. הביקוש לשבבי 3 ננומטר יתרום אחוזים חד-ספרתיים נמוכים להכנסות החברה עד המחצית השנייה של 2023, אמרה TSMC.
ההשפעה העיקרית של תיקון המלאי על TSMC תגיע במהלך המחצית הראשונה של 2023, אמר המנכ"ל וויי.
TSMC אמרה כי היא נמצאת בהערכה ראשונית של הקמת מפעל שבבים באירופה. בעקבות הודעת ארה"ב על הגבלות חדשות על יצוא שבבים וטכנולוגיה נלווית לסין, אישרה TSMC כי קיבלה אישור לייצר שבבי 16 ננומטר במתקן החברה בנאנג'ינג, סין.