וולי ריינס, מנכ"ל אמריטוס של חב' מנטור, חברה בבעלות חברת סימנס, הצביע על נתונים רבים שמראים שליטה סינית הולכת וגדלה בתחום הזנקי השבבים והבינה המלאכותית בעולם. הוא אומר שהייתה עלייה עצומה בהשקעות הון סיכון בהזנקים שמתכננים שבבים, כשרוב הכסף מגיע מסין, במיוחד בסבבים המוקדמים. עם תמריצים עצומים של ממשלת סין להשקעות בשבבים, הכספים הסיניים שהולכים לחברות פבלס ברחבי העולם בסבבים המוקדמים הם פי שישה מהכספים האמריקנים.
המהות של מלחמת הסחר בין ארה"ב וסין היא עליונות טכנולוגית, במיוחד בבינה מלאכותית ו-G5, וזה עשוי להסתיים בכך שהעולם יתחלק בין חלק שמובילה ארה"ב וחלק שמובילה סין.
זאת הדעה של פיטר קואו, מייסד שותף ושותף בחברת ההשקעות הפרטיות ארה"ב-סין קניון ברידג', שדיבר בפורום המנהלים הבכירים האירופי GSA 2019 במינכן השבוע. הוא אמר שייתכן אמנם שתהיה עסקה שתשמור על הכבוד העצמי שתסיים את ההתקוטטות בין שתי המדינות על ענייני סחר, אבל נראה שהשתיים בדרך למלחמה קרה לא על פוליטיקה אלא על טכנולוגיה.
"ההתפתחות של בינה מלאכותית ו-G5 העלתה את הרגישות האמריקנית לסין", אמר. הוא הוסיף שאחת הסיבות שהמתיחות בין ארה"ב וסין תימשך היא שלא ברור מה ארה"ב באמת רוצה להפיק מעסקת סחר.
הוא מציין שבעוד שסין נשארת ממוקדת, נראה שהמטרות של ארה"ב סותרות. לדוגמה, ארה"ב מבקשת להנמיך חסמים לסחר והשקעות נכנסים, לשפר את ההגנה על קניין רוחני, לאזן את המסחר הדו צדדי, להחזיר שרשראות הספקה לארה"ב ובסופו של דבר לעצור את העלייה הכלכלית המהירה של סין.
סין בה בעת מאוד ממוקדת בצמיחה שלה. מעידה על כך התוכנית "תוצרת סין 2025" להגעה לעצמאות טכנולוגית, וגם מעבר מיצוא של מוצרים זולים למוצרים ושירותים עם ערך מוסף גבוה יותר, והיא רוצה להפחית את הפגיעות והתלות במדינה אחת כלשהי (כלומר, ארה"ב).
למרות החיכוך בין השתיים, הכלכלות של סין וארה"ב כרוכות ביחד.
ארה"ב בבירור מודאגת מהריצה קדימה של סין בפיתוח של בינה מלאכותית ו-G5. לשכת המסחר האמריקנית בסין, שנחשבת מזמן לעוגן יציב בקשרים עם סין, אמרה לאחרונה שלמרות שסין הבטיחה להיפתח, חברות אמריקניות בהרבה ענפים במדינה עדיין לא מקבלות את אותו היחס שחברות סיניות מקבלות בארה"ב.
במינכן, וולי ריינס, מנכ"ל אמריטוס של חב' מנטור, חברה בבעלות חברת סימנס, הצביע על נתונים רבים שמראים שליטה סינית הולכת וגדלה בתחום הזנקי השבבים והבינה המלאכותית בעולם. הוא אומר שהייתה עלייה עצומה בהשקעות הון סיכון בהזנקים שמתכננים שבבים, כשרוב הכסף מגיע מסין, במיוחד בסבבים המוקדמים. עם תמריצים עצומים של ממשלת סין להשקעות בשבבים, הכספים הסיניים שהולכים לחברות פבלס ברחבי העולם בסבבים המוקדמים הם פי שישה מהכספים האמריקנים.
במיוחד, גם מספר הזנקי השבבים החדשים בסין גדל – ב-2015 הוקמו 715 הזנקים והמספר זינק לסביבות 1,300 הזנקים חדשים בשנה ב-2016 ו-2017. "לבינה מלאכותית ולמידת מכונה יש חלק גדול מזה, וחברות הפבלס הסיניות הם גם הרבה יותר גדולות", ציין ריינס.
ד"ר ריינס יגיע לכנס ChipEx2019 כדי להשתתף בה כמרצה מרכזי. לפרטים נוספים לחצו כאן
{loadposition content-related} |