מי אמר שאין סטאראפים חדשים בתחום השבבים?
צ'יפסים חושף את חברת ההזנק הראשונה שנוסדה השנה בתחום השבבים. הכירו את Optima Design Automation החברה שהוקמה בנצרת בינואר 2014 היא למעשה חברת EDA המפתחת פתרון לבעית ה-soft-errors או SEU – Single Error Upset .
מי אמר שאין סטאראפים חדשים בתחום השבבים?
צ'יפסים חושף את חברת ההזנק הראשונה שנוסדה השנה בתחום השבבים. הכירו את Optima Design Automation החברה שהוקמה בנצרת בינואר 2014 היא למעשה חברת EDA המפתחת פתרון לבעית ה-soft-errors או SEU – Single Error Upset .
בעית ה-SEU קורית כאשר חלקיקים אטומים המגיעים מהחלל החיצון, בעיקר מהשמש, פוגעים בשבב האלקטרוני ומפריעים לתפקוד שלו. הם יכולים לגרום לטעיות בחישובים ואפילו למצב שהשבב יפסיק לתפקד. בעיה זו הופכת להיות יותר ויותר קריטית בשבבים מודרנים, במיוחד בטכנולוגיות מתחת ל- 45 nm בגלל מימדי הטרנזיסטורים הקטנים. הבעיה תופסת תאוצה בעת האחרונה ומחפשת פתרונות במערכות קריטיות עם דרישות MTBF גבוהות כמו רכבים, מטוסים וכדומה. לדוגמה בהרבה כלי רכב חדישים יש מערכת היגוי או בלימה אלקטרוניות שאסור להן לטעות או להפסיק לתפקד אפילו לשניות.
קיימים פתרונות לבעיה זו, אבל חלקם מצריך גידול משמעותי בשטח הסיליקון של השבב ובצריכת ההספק שלו, שיכול להגיע לעד 25-30% יותר מההספק הרגיל. הפתרון של Optima מאפשר את פתרון הבעיה במחיר סיליקון ובהספק מזערי. לטענת מפתחי Optima, הפתרון שלהם הוא גם מהיר פי 1,000 מפתרונות אלטרנטיבים.
חברת אופטימה דיזיין אוטומיישן (Optima Design Automation) פועלת בתוך חממת NBIC בנצרת המפעילה תוכנית אקסילרציה בשם נזטק (nazTech)הראשונה בישראל ליזמים ערבים. אופטימה החליטה להתמקד בבעיה זו ולתת לה פתרון הולם. ג'מיל מזאוי (Jamil Mazzawi ) הוא היזם מאחורי Optima . ג'מיל החל את הקריירה שלו בתעשיה לפני למעלה מ-20 שנה בחברת אורנט בכרמיאל. בהמשך עבר לחברת וריסיטי ביהוד, שם עסק בתחום פיתוח ותמיכה במערכות לאימות שבבים (ASIC verification). בתחילת שנות ה-2000 עבר לקליפורניה עם וריסיטי כדי לתמוך בלקוחותיהם האמריקאים. לאחר מכן הצטרף לחברת ראמבוס Rambus ובהמשך עבר לחברת SUN Microsystems שם הוביל צוות בתחום האימות ואחרי שנתיים חזר לישראל והצטרף לחברת Jasper Design Automation .
בינואר 2014 החליט ג'מיל להקים את חברת אופטימה המספקת פתרון חדשני לٍSoft-Errors-. אופטימה באה לתת מענה טוב יותר למתכנני השבבים אשר נאלצו עד היום להגדיל את שטח הסיליקון ואת עלות השבב בכ-30%-25% כתוצאה מאי יכולת להתמודד כיאות עם שגיאות אלו. הגדלת השבב התבטאה בהגדלה משמעותית בעלויות יצור שיכלה להגיע אף לעלויות עודפות של מליוני דולרים. הפתרון של אופטימה הוא מהיר יותר וחוסך באופן משמעותי את ההגדלה המיותרת בשטח השבב לרמה של 1-2% בלבד. בכך יכולות חברות השבבים לחסוך משמעותית בעלויות יצור השבבים מתוצרתם ולקצר את זמן הגעתם לשוק.