כך אמר אקסל פישר, סגן נשיא סמסונג אירופה בהרצאתו במליאת כנס ChipEx2020 Digital שהתקיים אתמול (ד'). פישר סיפר על החדשנות והתוכניות של סמסונג עד שנת 2030.
בניית מפעל 5 ננומטר של סמסונג בעיצומה והייצור יחל באמצע השנה הבאה. כך אמר אקסל פישר, סגן נשיא סמסונג פאונדריז אירופה בהרצאתו במליאת כנס ChipEx2020 Digital שהתקיים אתמול (ד').
מערך הייצור של סמסונג הוא עדיין צעיר יחסית בהשוואה לחברות החרות. הוא הוקם רק ב-2005. בתחילה התמקד במכשירים ניידים לצרכנים – שהיו למעשה שווקים שבויים. לכאורה נהננו מהצלחות. עם הזמן הצלחנו להפוך לישות עצמאית שמספקת שירותים למגוון לקוחות בתחומים שונים. החזון שלנו עד 2030 מגיע ביחד עם השקעות של 100 מיליארד דולר בשנים הקרובות. ההשקעות הללו מאפשרות לנו כבר כעת נוכחות חזקה במקטעי ייצור ספציפיים כגון מיחשוב עתיר ביצועים.
כדי לעקוב אחר הביקוש והתכנון אנו מנצלים את ההשקעות שכבר נעשו עבור שיטות ייצור EUV המבטיחות את הטכנולוגיה הדרושה עבור יישומים עתידיים אלה. הטכנולוגיה לבדה אינה הכל. יש צורך בתמיכה, כמו גם בפתרונות אריזה חדשניים הנדרשים עבור מוליכים למחצה מכובדים. בשנה האחרונה התחלנו להיכנס ליותר ויותר פלחי יישומים לרבות מרכזי נתונים , בינה מלאכותית אוטומוטיב ומכשירים ניידים וכמובן מעבדים ו-GPU.
"כדי שזה יקרה כדי לייצר אנחנו צריכים יכולות ייצור מתקדמות כדי לתת שירות ליישומים אלה בכמויות גדולות. בעיקר אנו מייצרים בדרום קוריאה – שם אנו מפעילים קווי ייצור של פרוסות 300 מ"מ כמו גם טכנולוגיות מדור קודם של 200 מילימטר. אנו מספקים שירותי הרכבה בדרום קוריאה ובסין ולאחרונה הודיעה סמסונג על הרחבת קווי הייצור של מפעלי EUV. הבנייה כבר החלה והביצוע המהיר מאפשר לנו להיות כבר בייצור נפח בשנה הבאה בטכנולוגיות חמישה ננומטר. בבקשה תהיי סבלניים איתנו".
"הטכנולוגיה צריכה להיות מותאמת ליישומים מסוימים אבל הטכנולוגיה לבדה היא לא קסם. פתרונות דורשים שיפור מטמיד ואנחנו כבר האלינו הרף לעצמנו בשנים האחרונות. בעתיד נוכל לספק פתרונות עבור ארבעה מגזרים שונים עיבוד – לרבות מרכזי נתונים, בינה מלאכותית ומעבדים גרפיים. המגזר השני הוא 5G השלישי רכב והרביעי IOT. לכל אחד מאיזורי יישום אלה יש לנו טכנולוגיות מותאמות, פתרונות אריזה, IP וכל מה שדרוש לייצור שבבים."
"אמנם אנחנו מעלים את הרף לאורך זמן, אבל אי אפשר לעשות הכל לבד. אנו עובדים עם שותפים רבים בתעשייה ובשנת 2018 התחלנו מערכת אקולוגית מתקדמת המכונה Safe ובו אנו עובדים עם חברות רבות המספקות שירותים בתחומים כמו DSP ואחרים".
בתחילת הרצאתו ציין פישר כי הוא מכיר היטב את התוצאות הקשות של נגיף הקורונה בסיומה הוא ביקש מהמשתתפים להישאר בריאים ובטוחים ובפעם הבאה להשתתף בכנס ChipEx במתכונת פיזית כפי שהיה בעבר.