השותף הכללי של קרן דיירקט ראונד ממציא מונח חדש Unicamel וחונך קרן חדשה
גילי צגלה, משקיע ושותף כללי בקרן דיירקט ראונד, עובד בימים אלה על הקמת קרן שניה בהיקף של 10 מיליון דולר. הגוף החדש תחת שם ולוגו ה- Unicamel יתמקד, כמו דיירקט ראונד, בהשקעות early stage ביזמים.ות ישראלים שבונים סטרטאפים פורצי דרך בתחומי ה-Deep Tech. צגלה הוא יזם, איש עסקים ומשקיע הפעיל מזה שנים בקידום תעשיית ההייטק הישראלית, עם יוזמות כגון כנס Europe Days וקהילת המייקרים הישראלית ה״גיקון״.
״האני מאמין שלי הוא שסטרטאפים ישראלים שיוקמו ב- 24 וב- 25 הם מועמדים מעולים להצלחה״, אומר צגלה. ״התיאוריות הכלכליות מוכיחות שוב ושוב שהשקעות בזמן משבר מובילות לתוצאות מרשימות, בעיקר בהשקעות בתחומים שמקדימים טרנדים. לדוגמא הקרן הראשונה שלנו מושקעת ב- 4 סטרטאפים של AI , מתוך 16 השקעות סך הכל, כשמדובר בהשקעות שבוצעו הרבה לפני שהתחום הפך לטרנד״.
בין הסטרטאפים שקרן דיירקט ראונד מושקעת בהם נמנות BeeHero, Mitia, Nimble Beauty, Qbiq, Sightful ומינרווה שנמכרה ל- Rapid 7 במהלך 2023. מתחילת המלחמה השקיעה דיירקט ראונד בשלושה סטרטאפים. לדברי צגלה, רואים כיום את החוסן המופלא של הסטרטאפים הישראלים שלמרות המשבר הפיננסי העולמי, והמלחמה ממשיכים לדלוור ואף ״מגלים יכולות חדשניות מופלאות״.
לוגו ה- Unicamel שנבחר לייצג את הקרן החדשה, מיועד להחליף את הקלישאה הקרויה Unicorn, כך לדברי צגלה. ״החוסן של הסטרטאפים והיזמים.ות הישראלים דורשים אייקון חדש שייצג אותם באופן ראוי, ולכן המצאתי את ה- Unicamel (אותו נעמיד לשימוש חופשי תמורת קרדיט לכלל התעשיה הישראלית). ה- Unicamel מבוסס על גמל, אשר כמו היזמים.ות הישראלים הוא בעל שרידות מרשימה בתנאים קשים, עם יכולות התמצאות, אלתור וניווט בסביבות לא ידועות. אסור גם לשכוח כי הגמל גם מייצג שלום ושיגשוג״.