RAD: נפרדים ממייסד החברה, מנטור ואיש חזון שכולנו אהבנו והערכנו
״הפרידה שלי ושל כל עובדי רד, אינה רק פרידה ממייסד החברה ומי שליווה אותה לאורך השנים. זוהי קודם כל פרידה כואבת מאדם ויזם מיוחד במינו״, אומר אודי קשקש, מנכ״ל ונשיא רד, בעקבות פטירתו של זהר זיסאפל, ממייסדי רד ובעליה של קבוצת ״רד-בינת״.
״כשאני מסתכל על ההצלחה שלנו ב-40 שנות הפעילות של החברה, מעבר לחדשנות והטכנולוגיה, הרי שהיא נובעת מהיותה של החברה משפחה אחת גדולה שחוצה מדינות. ״זהר, כמו כל אחד ואחד מהעובדים ברד, היה מודע לכך שאנו נחשבים בתעשייה ל׳סטארט-אפ של הסטארט-אפים׳, תואר מחייב שעמדנו בו שוב ושוב בכבוד. הוא היה גאה בעובדה שאת הפתרונות והטכנולוגיות שלנו ניתן למצוא כיום בכמעט כל שדה תעופה בעולם, בחברות אנרגיה, מפעילות תקשורת, צבא, בטחון ובמגוון תשתיות קריטיות״.
״זהר, היה יזם סדרתי, איש חזון, שלא חשש להביע את עמדותיו, לעתים הלא שגרתיות״, אומר קשקש. ״הוא אהב את ישראל והאמין במדינה ובעתידה״.
״לזהר, היו אינספור רבדים״, אומר קשקש. ״זהר זכה בפרס בטחון ישראל, הוא ואחיו יהודה, הם מחלוצי תעשיית ההייטק הישראלית, ומהמעסיקים הגדולים בזירה הישראלית. מהקבוצה יצאו מעל 200 סטארטאפים, בהם חברות שהקים ביחד עם אחיו, יהודה, כאלו שהוקמו על ידי יוצאי רד-בינת ולא מעט חברות בהן גם השקיע באופן פרטי, בעיקר בתחום הרכב האוטומוטיב, אבטחת סייבר וביומד. הוא היה מנטור ומחנך, שמעולם לא אמר לא לבקשת פגישה מצד יזמים צעירים. הוא שמח לפגישות האלה, היה זמין להם 24/7 ובעיקר האמין בהם״.
קשקש מספר כי אחת הפנים שאנשים פחות הכירו הייתה הפעילות הפילנטרופית שלו, בין היתר עם הענקת מאות מלגות לימודים מדי שנה, לסטודנטים מהפריפריה ללא תעודת בגרות, שלומדים מקצועות מחשוב, או אלקטרוניקה, או פעילות של עמותת רד, שאימצה פנימיות וכפרי נוער בכל רחבי הארץ, במהלכה נבנו כ-200 פרוייקטים של חדרי מחשבים לילדים ובני נוער.
״זהר, עם החיוך הנדיב, הסנדלים המיתולוגיים, הענווה והאהבה לבני האדם, יחסר לכולנו״, אומר קשקש. ״זו אבדה גדולה למדינה וללא ספק להייטק הישראלי״.
יהי זכרו ברוך. קיבלתי ממנו מילגה שהרימה אותי מהקרשים למקום שלא שיערתי שאני אגיע