חברת קינג יואן אלקטרוניקס (KYEC), אחת מחברות ההרכבה והבדיקה החיצוניות הגדולות בעולם לשבבים, הודיעה ביום שישי כי תמכור את חלקה בחברת הבת הסינית שלה, קינג לונג טכנולוג'י (סוז'ו), ותעזוב את שוק סין היבשתית. לפי ההערכה שווי המכירה עשוי להגיע לכ-670 מיליון דולרים. החברה מסרה זאת בהודעתה לבורסה של טאיוואן, וציינה את מלחמת הסחר כגורם העיקרי למכירה
חברת קינג יואן אלקטרוניקס (KYEC), אחת מחברות ההרכבה והבדיקה החיצוניות הגדולות בעולם לשבבים, הודיעה ביום שישי כי תמכור את חלקה בחברת הבת הסינית שלה, קינג לונג טכנולוג'י (סוז'ו), ותעזוב את שוק סין היבשתית. לפי ההערכה שווי המכירה עשוי להגיע לכ-670 מיליון דולרים.
החברה מציינת את המתיחויות הגאופוליטיות בין סין לארה"ב וכן את התחרות הגוברת כסיבות לכך. על ידי מכירת הנכסים הסיניים שלה, KYEC תוכל להשקיע יותר בפעילויות שלה בטאיוואן ולצבור תאוצה בשווקי ה-AI וה-HPC הרווחיים.
העסקה מייצגת שינוי משמעותי באסטרטגיית ההשקעה של קינג יואן, אשר מושפעת מאוד מ"מלחמת השבבים" בין ארה"ב לסין. באמצעות מכירת מניותיה בקינג לונג טכנולוג'י, KYEC מבקשת להפחית את חשיפתה לסיכונים הנובעים ממתיחויות אלה ולהתמקד בסביבה יציבה ותומכת יותר בטאיוואן.
למרות שהממשל האמריקאי אינו מגביל ישירות יבוא של ציוד אריזה מתקדם המכיל טכנולוגיה אמריקאית לסין, והעובדה שסין בונה עשרות מפעלים חדשים צריכה להניע את עסקי הבדיקה והאריזה במדינה, אי-הוודאויות הנגרמות על ידי המתיחויות בין סין, טאיוואן וארה"ב מוסיפות סיכונים לחברות מבוססות טאיוואן כמו KYEC, וזו הסיבה שהן נמלטות מסין היבשתית, על פי דיגיטיימס.
כמו כן, על ידי מכירת נכסיה הסיניים והחזרת הכספים לטאיוואן, קינג יואן תוכל להשקיע בציוד הדרוש לבדיקה והרכבה של שבבים ליישומי צמרת כמו AI ו-HPC, שווקים שבהם היא כמעט ואינה נוכחת כרגע.
המחיר הכולל המשוער של מכירת חלקה של KYEC ב-KLT יהיה כ-21.715 מיליארד דולר טאיוואני (כ-666.1 מיליון דולר).