המהלך יעכב את הגישה של יצרנית השבבים הסינית המחזיקה ב-4% מנתח שוק ייצור השבבים למשקיעים בארה"ב, דבר שיחמיר את המתיחות עם סין שבועות לפני שג'ו ביידן יכנס לבית הלבן
SMIC, אחת מיצרניות השבבים הגדולות בעולם, היא בין מספר חברות שמתכנן משרד ההגנה האמריקני לסווג כנמצאת בבעלות או בשליטת הצבא הסיני, כך מדווחת בסוף השבוע סוכנות הידיעות רויטרס. מוקדם יותר החודש חתם הנשיא דונלד טראמפ על צו נשיאותי, שצפןי להיכנס לתוקף ב-11 בינואר, שיחסום משקיעים אמריקאים לקנות ניירות ערך מחברות ברשימה השחורה של משרד ההגנה. בנוסף ל-SMIC יכללו ברשימה גם חברת הנפט הסיני ושתי חברות הנדסה ובנייה.
בתגובה לרויטרס אמרה SMIC כי היא ממשיכה "לקיים מגעים קונסטרוקטיביים כנים עם ממשלת ארה"ב" וכי "אין לה יחסים עם הצבא הסיני ואינה מייצרת למשתמשי קצה צבאיים או שימושי קצה".
יצרנית המוליכים למחצה הגדולה ביותר בסין, SMIC מחזיקה כ-4% משוק השבבים העולמי. לקוחותיה בארה"ב כללו את קוואלקום, ברודקום וטקסס אינסטרומנטס. עם זאת, היא מנועה מזה זמן רב מגישה לטכנולוגיות ייצור מתקדמות ומסוגלת לייצר לכל היותר בטכנולוגית 14 ננומטר.
המהלך נתפס כניסיון של טראמפ לחזק את מורשתו הקשוחה בסין ולחשק את ביידן הנכנס לעמדות קשות מול בייג'ינג.
הרשימה היא גם חלק ממאמץ רחב יותר של וושינגטון למקד את מה שהיא רואה כמאמצים של בייג'ינג להשתמש בתאגידים כדי לרתום טכנולוגיות אזרחיות מתפתחות למטרות צבאיות.
טראמפ אסר על מכירת רכיבים מרכזיים כמו שבבי מחשב לוואווי הסינית, מובילה עולמית בטכנולוגיית הטלפון הנייד דור 5 מהדור האחרון, והאשים אותה בסיוע לבייג'ינג לרגל אחר יריביה. הממשל בראשותו גם ניסה לכפות על הבעלים הסיני של אפליקצית הוידאו החברתית הפופולרית TikTok, למכור את הפעילות האמריקאית של האפליקציה לחברות אמריקאיות, מחשש שהחברה הסינית יכולה לעזור לממשל בביג'ינג לאסוף נתוני משתמשים בארה"ב. גם Huawei וגם TikTok הכחישו שוב ושוב את ההאשמות.
SMIC כבר היתה על הכוונת של וושינגטון. בספטמבר הטיל משרד המסחר האמריקאי הגבלות על היצוא לחברה לאחר שסיכם כי נעשה "סיכון בלתי מתקבל על הדעת" שציוד המסופק לו יוכל לשמש למטרות צבאיות.
הקונגרס האמריקאי בתמיכת שתי המפלגות והממשל ביקשו יותר ויותר לרסן את הגישה לשוק האמריקאי של חברות סיניות שלא מצייתות לחוקים בעסקיהם עם יריבים אמריקאים, גם אם זה אומר להרגיז את וול סטריט.