השקעות אלו הן חלק מהמאמץ של יפן להפוך למרכז עולמי לייצור שבבים. יפן מקווה להחזיר לעצמה את מעמדה כשחקנית מובילה בתעשייה זו, אשר חיונית לכלכלה העולמית
יפן הייתה פעם מעצמת שבבים, אך בשנים האחרונות היא איבדה את מעמדה לטובת שחקנים חדשים כמו סין ותאילנד. כעת, יפן מנסה לחזור לפסגה באמצעות השקעה ממשלתית ופרטית רחבה.
הממשל היפני הודיע על תוכנית השקעה של 50 מיליארד דולר בתעשיית השבבים עד שנת 2030. התוכנית כוללת הקמת מפעל חדש לייצור שבבים בטכנולוגיית 20 ננומטר, וכן תמיכה במחקר ופיתוח של טכנולוגיות חדשות.
התעשייה הפרטית גם פועלת לחיזוק תעשיית השבבים היפנית. חברות יפניות כמו טושיבה, ראסן וסמסונג השקיעו מיליארדי דולרים במפעלים חדשים ובמחקר ופיתוח.
השקעות אלו כבר מתחילות להניב פירות. חברת טושיבה הודיעה לאחרונה על פתיחתו של מפעל חדש לייצור שבבים בטכנולוגיית 20 ננומטר. המפעל צפוי להתחיל לייצר שבבים בשנה הבאה.
חברות יפניות אחרות גם הודיעו על תוכניות להרחיב את פעילותן בתחום השבבים. חברת ראסן הודיעה על כוונתה להשקיע 10 מיליארד דולר במפעל חדש לייצור שבבים בטכנולוגיית 30 ננומטר. חברת סמסונג הודיעה על כוונתה להקים מפעל חדש לייצור שבבים ביפן.
השקעות אלו הן חלק מהמאמץ של יפן להפוך למרכז עולמי לייצור שבבים. יפן מקווה להחזיר לעצמה את מעמדה כשחקנית מובילה בתעשייה זו, אשר חיונית לכלכלה העולמית.
גורמים לירידה של יפן בתעשיית השבבים
ישנם מספר גורמים לירידה של יפן בתעשיית השבבים. אחד הגורמים הוא תחרות מצד מדינות אחרות, במיוחד סין ותאילנד. מדינות אלו השקיעו רבות בתעשיית השבבים, והן מציעות תנאים אטרקטיביים יותר לחברות שבבים.
גורם נוסף לירידה של יפן הוא עלויות האנרגיה הגבוהות במדינה. עלויות האנרגיה מהוות חלק משמעותי מהעלות של ייצור שבבים, ויפן סובלת מעלויות אנרגיה גבוהות יותר ממדינות אחרות.
גורם נוסף הוא ההזדקנות של כוח העבודה היפני. תעשיית השבבים דורשת כוח עבודה מיומן, ויפן מתקשה לגייס כוח עבודה מיומן מספיק.
השקעות יפן בתעשיית השבבים
השקעות הממשלה והתעשייה הפרטית ביפן צפויות לעזור למדינה לחזור לפסגה בתעשיית השבבים. המפעלים החדשים וטכנולוגיות הייצור המתקדמות יאפשרו ליפן לייצר שבבים מתקדמים יותר.
עם זאת, ייקח ליפן זמן להדביק את הפערים מול מדינות אחרות. יפן תצטרך להמשיך להשקיע בתעשייה זו כדי להישאר רלוונטית.