זאת לאחר שהחברה תמחרה את ההנפקה ב-21 דולר למניה במקום 18-20 * התמורה בסך כמיליארד דולר תסייע לאינטל במסעה לבניית מפעלי ייצור עבור גופים חיצוניים * כזכור אינטל רכשה את מובילאיי ב-2017 תמורת 15.3 מיליארד דולר
מובילאיי תמחרה את ההנפקה הראשונית שלה לציבור ב-21 דולר בסוף יום שלישי, כך הודיעה החברה בהודעה לעיתונות, לאחר שקודם לכן הצהירה על טווח יעד של 18 עד 20 דולר; המניות צפויות להתחיל להיסחר בנאסד"ק תחת הסימול "MBLY" היום (רביעי).אינטל תמכור לפחות 41 מיליון מניות של מובילאיי, בשווי של 861 מיליון דולר, וכן במקביל תמכור לג'נרל אטלנטיק מניות ב-100 מיליון דולר, מה שיהפוך את סך הגיוסים לפחות ל-961 מיליון דולר.
אינטל רכשה את מובילאיי ב-2017 תמורת 15.3 מיליארד דולר ולאחר מכן השקיעה מיליארד דולרים נוספים ברכישת מוביט, חברה ישראלית בתחום תכנון התחבורה, אותה העבירה לאחרונה לידי מובילאיי.
על פי הדיווחים כיוונה אינטל להערכת שווי של עד 50 מיליארד דולר עבור מובילאיי כאשר תכננה במקור את ההנפקה, אך במקום זאת תסתפק בהערכת שווי בסיסית של כ-16.7 מיליארד דולר. לאחר שנת שיא עם יותר מ-1,000 הנפקות ב-2021, שוק ההנפקות התייבש ברובו ב-2022.
אינטל רשמה למעלה מעשרים חתמים בהובלת גולדמן זאקס ומורגן סטנלי. לחתמים יש גישה ל-6.15 מיליון מניות נוספות, מה שעשוי לדחוף את סך הגיוסים לגבוה ממיליארד דולר ולהפוך את מובילאיי להנפקה השנייה בגודלה השנה.
אינטל תקבל את עיקר התמורה מההנפקה – לאחר שהבטיחה לוודא שלמובילאיי יש מיליארד דולר במזומן ושווי ערך, יצרנית השבבים תיקח את יתרת התמורה לקופתה שלה.
אינטל גם תשמור על השליטה במובילאיי לאחר ההנפקה, ותשמור על מניות Class B שיתנו עשר קולות עבור כל מניה לעומת מניות Class A. אינטל תשמור על יותר מ-99% מכוח ההצבעה וכמעט 94% מהבעלות הכלכלית על החברה, ודירקטוריון מובילאיי צפוי לכלול ארבעה חברים בעלי קשרים לאינטל, כולל המנכ"ל פט גלסינגר המכהן כיו"ר הדירקטוריון.
המייסד, פרופ' אמנון שעשוע, שכיהן כמנכ"ל לפני שאינטל רכשה את החברה ונשאר בראשה בזמן שהייתה חלק מאינטל ימשיך לנהל אותה גם כעת. שעשוע הקים את מובילאיי בשנת 1999 והפך אותה לחלוצה בתחום טכנולוגיית הנהיגה האוטומטית ולאחת מחברות הטכנולוגיה הבולטות בישראל.