לאחרונה קבעה סין שני שיאים בתחום שבבי המוליכים למחצה: הראשון הוא ייצור המוני של שבב לכוונון איכות התמונה המשולב ב-RRAM בגודל 28 ננומטר; השני הוא פיתוח המיקרו-מעבד הקוונטי הראשון בעולם המבוסס על 16 סיביות.
ייצור המוני של שבב לכוונון איכות התמונה המשולב ב-RRAM בגודל 28 ננומטר
על פי החשבון הרשמי של "בייג'ינג ייז'ואנג", שבב ה-RRAM (Resistive Random Access Memory) הראשון בעולם בגודל 28 ננומטר לכוונון איכות התמונה, שפותח על ידי חברת השבבים הסינית Xianxin Technology בשיתוף עם מכוני מחקר מקומיים, הגיע לייצור המוני בבייג'ינג והוחל בהצלחה בסדרת מסכי ה-Mini LED היוקרתיים של מותגים מובילים בסין.
נמסר כי שבב התצוגה בגודל 28 ננומטר מאמץ את פתרון הטכנולוגיה של "שבב דיגיטלי + RRAM משולב". בהשוואה למוצרי השוק המשתמשים ב-"TCON + זיכרון FLASH חיצוני", השבב החדש פותר בעיות כמו העלות הגבוהה של מכשירי זיכרון חיצוניים ומהירות הקריאה האיטית של פרמטרי הפיצוי.
בנוסף, השבב משלב IP של RRAM ישירות בתהליך הייצור בגודל 28 ננומטר, מה שמאפשר עלות נמוכה יותר, גודל קטן יותר, ויעילות גבוהה יותר.
הנתונים מראים כי שבב זה, המיוצר באופן המוני ומשולב ב-RRAM בגודל 28 ננומטר, הוא לא רק שבב התצוגה הראשון שפותח בסין בגודל זה, אלא גם שבב כוונון איכות התמונה המתקדם הראשון בעולם המשתמש בטכנולוגיית IP של RRAM משולב בגודל 28 ננומטר.
לשבב זה יש זכויות קניין רוחני מלאות. המודול הזיכרון המובנה בטכנולוגיית RRAM והטכנולוגיה המרכזית של IP RRAM נגזרו מהמרת תוצאות מחקר של מכוני מחקר, ואלגוריתם כוונון איכות התמונה פותח באופן עצמאי על ידי Xianxin Technology.
האוניברסיטה הפוליטכנית של הונג קונג מפתחת שבב מיקרו-מעבד קוונטי 16 סיביות
לאחרונה, צוות מחקר מאוניברסיטת הפוליטכנית של הונג קונג (HKPU) הצליח לפתח את שבב המיקרו-מעבד הקוונטי הראשון בעולם המבוסס על 16 סיביות, מה שמציע פתרון חדש לדימוי ספקטרום מולקולרי גדול ומורכב.
האוניברסיטה הפוליטכנית של הונג קונג הסבירה כי הצוות השתמש ברשת פוטונית ליניארית ובמקור אור קוונטי של ואקום דחוס כדי לדמות ספקטרום רטט מולקולרי. שבב המיקרו-מעבד הקוונטי בגודל 16 סיביות מיוצר ומשולב על שבב יחיד.
בנוסף, צוות המחקר פיתח גם מערכת מלאה, הכוללת חבילה תרמית אלקטרו-אופטית עבור שבב המיקרו-מעבד הפוטוני הקוונטי ומודול הבקרה, תוכנת נהיגה וממשק משתמש, וכן אלגוריתמים קוונטיים תכנותיים ברמת היסוד. מערכת המחשוב הקוונטית שפותחה יכולה להיות מיושמת במודלים חישוביים שונים.
שבב המיקרו-מעבד הקוונטי יכול לשמש לביצוע משימות מורכבות, כמו סימולציות מהירות ומדויקות יותר של מבנים חלבוניים גדולים או אופטימיזציה של תגובות מולקולריות.
ד"ר ג'ו הוייהוי, חוקרת בתר-דוקטורית והמחברת הראשונה של מאמר המחקר, ציינה כי שיטה זו יכולה לפרוץ את המגבלות המסורתיות, ולאפשר סימולציות מולקולריות מעשיות מוקדמות ובפוטנציאל להגיע להאצה קוונטית ביישומים של כימיה קוונטית.
נמסר כי בנוסף לאוניברסיטה הפוליטכנית של הונג קונג, המוסדות השותפים כוללים את האוניברסיטה הטכנולוגית נאניאנג, האוניברסיטה העירונית של הונג קונג, המכון הטכנולוגי של בייג'ינג, האוניברסיטה למדע וטכנולוגיה בדרום, מכון המיקרואלקטרוניקה (IME), ואוניברסיטת צ'אלמרס לטכנולוגיה בשוודיה.
מישהו חכם פעם אמר:
if you can't beat them, join them
כל החסמים שהאמריקאים משיתים על הסינים רק יגרמו להם להגיע רחוק יותר בעצמאות מלאה.
זה קרב אבוד,
ומשכך – עדיף כבר להצטרף אליהם.
אולי תהיה יכולת השפעה חיובית.