מפתח ה- Siri של אפל מגיע לישראל
כבר בשנת 1994 החל לוק ג'וליה לחלום על דרכים שישפרו את הממשק בין אדם למכונה וכדי לממש זאת הצטרף למרכז לאינטליגנציה מלאכותית של מוסד המחקר SRI International היוקרתי .
ד"ר לוק ג'וליה |
מפתח ה- Siri של אפל מגיע לישראל
כבר בשנת 1994 החל לוק ג'וליה לחלום על דרכים שישפרו את הממשק בין אדם למכונה וכדי לממש זאת הצטרף למרכז לאינטליגנציה מלאכותית של מוסד המחקר היוקרתיInternational . SRIתחילת עבודתו כללה ניסויים במערכות לזיהוי קול וכתב יד . לאחר כשנתיים החליט להתמקד במערכות לזיהוי קולי והיה שותף לפיתוח מערכת הזיהוי הקולי שהניחה את היסודות להקמתה של חברת Nuance Communications (כיום החברה המובילה בפיתוח מערכות פיקוד קולי).
ב -1998 היה שותף להקמת מרכז CHIC (Computer Human Interaction Center) במסגרת SRI שם גם פגש באדם שייר שהיה שותפו לפיתוח מערכת Siri. ב – CHIC פותחו מערכות ה- IOT הראשונות ובכללן מכונית חכמה, מקרר חכם ומוצרים דיגיטלים אחרים שהופעלו בהעזרת פיקוד קולי.
בעשור שבין שנת 2000 ל-2010 היה שותף להקמתם של מספר חברות סטרטאפ בינהן ) ORB Networks נרכשה ע"י קוואלקום),) Soliloquy Learning נרכשה ע"י Scientific Learning) SpeaK ESL וכן ! BravoBrava
בשנת 2010 הצטרף לחברת HP כמהנדס ראשי של חטיבת הדימות וההדפסה כדי להוביל את פיתוח מערכת מחשוב ענן המקושרת למדפסות אבל כעבור שנה גויס ע"י חברת אפל כדי להוביל את פיתוח מערכת הSiri – – מערכת ההפעלה הקולית הידועה המוטמעת כיום בתוך מאות מליוני טלפונים חכמים של אפל. ה- Siri פותחה על בסיס המערכת אותה החלו לפתח אדם ולוק כבר בשנות ה-90 ב- SRI אך עברה שיפורים משמעותים ע"י הצוות שהוביל לוק. מ-40 מפתחים צמח הצוות ל-85 וממערכת זיהוי קולי בסיסית (יחסית) הפכה Siri למערכת המשולבת בתוך מע' ההפעלה של מכשירי אפל הידועה בשם iOS .
Siri מאפשרת כיום למשתמשים לשוחח עימה בחופשיות יחסית תוך שהיא גם מבינה את הנאמר ומבצעת פעולות באופן יזום כמו למשל כאשר המשתמש אומר למערכת " תודיעי לאשתי שאני מאחר" המערכת יודעת להתקשר לאשתו של המשתמש ולהודיע לה או למשל כאשר המשתמש אומר " תזכירי לי להתקשר לוטרינר" המערכת יודעת להזכיר למשתמש יותר מאוחר כי עליו ליצור קשר עם הוטרינר.
כש- הגיעה Siriלרמת שימוש טובה הגיע זמנו של לוק להמשיך הלאה והוא החליט להצטרף לחברת סמסונג כסמנכ"ל חדשנות במרכז החדשנות של החברה הממוקם בעמק הסיליקון קליפורניה. בתפקידו זה פיתח לוק מערכת פיתוח חדשנית המכונה ARTIK ומבוססת על מחשוב ענן. למעשה מדובר במערכת מתוכחמת הבנויה בקוד פתוח ומיועדת לפיתוח ישומי IOT חדישים. המערכת מאפשרת למפתחי מערכות דיגיטליות שונות להשתמש בכלים כמו data analytics ולימוד מכונה ובכך להקל על המפתחים ולאפשר להם לפתח את מוצריהן בצורה קלה וידידותית תוך שימוש ביתרונות מחשוב ענן בעולם המחובר של ימנו.
לוק נחשב כיום כאחד המפתחים המוכשרים בעולם ההייטק הגלובלי. אדם שייר, שותפו לפיתוח Siri אומר שלוק הוא מדען חדשן שיכול לפתח כל דבר ולפתור כל בעיה שנראית בלתי אפשרית לפתרון בסטייל. ב-2014 הכירה ממשלת צרפת בלוק כאחד מ-100 האנשים שהשפיעו בצורה המהותית ביותר על העולם הדיגיטלי.
ד"ר לוק גוליה, יגיע לישראל ב-20 בספטמבר הקרוב כדי להרצות על עבודתו בכנס DevelopEX2016 – הכנס המרכזי למפתחי מערכות אלקטרוניות.
{loadposition content-related} |