לדברי האנליסטים של אופנהיימר, גלסינגר הוערך על ניסיונותיו למקד את החברה ולהבריא אותה, אך החברה נמצאת עדיין בנקודה קריטית שבה לא הושגו שינויים משמעותיים דיה. הצעדים שהוא הוביל הציגו כיוון ברור, אך יישומם והתוצאות בשטח מעוררים סימני שאלה בקרב המשקיעים
ביום שני, 2 בדצמבר 2024, הודיעה אינטל על התפטרותו של מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, שתיכנס לתוקף באופן מיידי. גלסינגר, שהצטרף מחדש לאינטל לפני כמעט ארבע שנים, עמד בראש תוכנית להבראת החברה ולביצוע שינויים אסטרטגיים משמעותיים. בעקבות עזיבתו, מונו שני ממלאי מקום זמניים – סמנכ"ל הכספים דיוויד זינסנר ומישל הולטהאוס, מנכ"לית חטיבת המוצרים של אינטל.
הרקע להתפטרות
גלסינגר חזר לאינטל בשנת 2020 במטרה לבצע מהפך לאחר ירידה במעמדה של החברה בשוק. במהלך כהונתו, נקט בצעדים שכללו יציאה מ-11 תחומי פעילות, כמו מכירת הבעלות במובילאיי והכרזה על ספין-אוף לחברת Altera. עם זאת, על פי הדו"ח של אנליסטים באופנהיימר, החברה עדיין מתמודדת עם אתגרים מבניים רבים שלא נפתרו בתקופת כהונתו.
האתגרים המרכזיים
- פיגור בטכנולוגיות ייצור: מעבדות הייצור של אינטל עדיין אינן מצליחות להתחרות בטכנולוגיות הייצור של מתחרות מובילות. ניסיונותיה למשוך לקוחות חיצוניים לשירותי ייצור (Intel Foundry Services) נותרו ללא תוצאות משמעותיות.
- אובדן נתח שוק: אינטל מאבדת נתח שוק בקטגוריות מפתח כמו מעבדי שרתים ומעבדי לקוחות, בעיקר לטובת AMD שמתחרה בהצלחה בזכות ביצועים משופרים ותחרותיות גבוהה יותר.
- חוסר בצמיחה משמעותית: אינטל לא הצליחה להיכנס באופן משמעותי לשוק הבינה המלאכותית הצומח במהירות. מוצרי Gaudi2 ו-Gaudi3 שלה לא הצליחו לעורר עניין משמעותי בשוק ה-AI.
תגובות השוק והתחזית לעתיד
לדברי האנליסטים של אופנהיימר, גלסינגר הוערך על ניסיונותיו למקד את החברה ולהבריא אותה, אך החברה נמצאת עדיין בנקודה קריטית שבה לא הושגו שינויים משמעותיים דיה. הצעדים שהוא הוביל הציגו כיוון ברור, אך יישומם והתוצאות בשטח מעוררים סימני שאלה בקרב המשקיעים.
למחליפים הזמניים, זינסנר והולטהאוס, רקע מקצועי מרשים. זינסנר שימש בעבר כסמנכ"ל כספים במספר חברות שבבים גדולות, בעוד שהולטהאוס בעלת ותק של שלושה עשורים באינטל ושימשה בתפקידים בכירים כגון מנהלת כללית של חטיבת המחשוב הצרכני (CCG).
אתגרי המנכ"ל הבא
האנליסטים ציינו כי למנכ"ל שיבחר יש משימה מורכבת ביותר, הכוללת:
- החזרת אמון המשקיעים.
- צמצום פערי הטכנולוגיה מול המתחרים.
- חיזוק מעמד החברה בשווקים קיימים וכניסה לשווקים צומחים.
- התאמת החברה לשינויים גלובליים בתחומי האנרגיה, הסביבה והבינה המלאכותית.
מסקנות
התפטרותו של גלסינגר מסמנת את הצורך הדחוף של אינטל בהתמקדות אסטרטגית מחודשת ובמציאת מנהיגות חדשה שתוכל להתמודד עם אתגרי החברה. בעוד מהלכיו תרמו לבניית בסיס לשינויים, התהליך דורש המשך עבודה ושיפור.
האנליסטים של אופנהיימר מסכמים כי המצב הנוכחי של אינטל דורש התערבות מנהיגותית נחושה, יחד עם גיבוי ברור מצד מועצת המנהלים. המהלכים הבאים של החברה יהיו מכריעים לעתידה.
למה לא לאמר את האמת?. עובדים עצלנים ושמנים שזזים לאט. אינטל בנתה כלוב של זהב. העובדים רובם וותיקים התעניינו ביחסי ציבור, אוכל, תנאים לעומת התעשייה בטיוואן וקוריאה שהחזיקה את העובדים קצר ועמידה ביעדים. באינטל כל הזמן הזיזו יעדים עד כדי פיגור משמעותי מול המתחרים, אחרי שלושים שנה, התעשייה ברחה להם. תשמעו סיפור, פניתי אליהם להשתמש במעבד קטן שהם פיתחו לתעשיית הסלולריים, לאחר בניית של מעגל המעבד היה ממש חם וצורך די הרבה הספק. הסברתי להם שזה לא יעבוד והם צריכים להוריד הספק וחום, אמרו שאין להם כי הגישה שלהם שונה. פניתי לארם, בניתי מוצר שנמכר במיליונים. הם עדיין נשארו באותה קונספציה מעבדים עם הספק עצום וחום גדול. רק בשורות טובות
שקרו..עובדים קשה ולפעמיים סופשים אבל לצערנו טכנולוגיה x86 של אינטל כבר לא מתאימה לשוק הנוחכי אז אפשר להתפוצץ אבל כלום לא יעזור
קשקשן. כאחד שעבד באינטל הרבה שנים בכמה מחלקות ועבר לגוגל ואחכ לנוידיה , הספק העבודה באינטל והעמידה בזמנים היו משמעותית טובים יותר.
צריך להחליף את הדירקטוריון דחוף