מזה שני עשורים ש-Google שמה דגש על עמידה בדרישות המחשוב של הלקוחות והמשתמשים שלה. עכשיו, כשחוק מור כבר לא מספק שיפורים מהירים לכולם, שבבים מותאמים אישית יכולים לסייע בהגברת ביצועים ויעילות. Google עושה צעד נוסף לקידום גישה זו, ומודיעה היום על מינויו של אורי פרנק לתפקיד סגן נשיא להנדסה ותכנון שבבי שרתים (VP of Engineering for server chip design).
כזכור,CHIPORTAL היה הראשון שפרסם על עזיבתו של פרנק את אינטל. (אורי פרנק פורש במפתיע מאינטל).
פרנק שעבד באינטל בתכנון ואספקת מחשוב בהתאמה אישית (costum compute), יקים צוות בינלאומי שיפעל מישראל. "Google גאה בתמיכתה בחדשנות הישראלית לאורך השנים, הכוללת מרכז מו"פ בחיפה ובתל אביב, בהובלתו של יוסי מטיאס, לצד תמיכתה בקהילת הטכנולוגיה והסטארט-אפים הישראלית. נאמר בהודעת החברה שמוסיפה כי: " מזה שנים אנחנו רואים בישראל כמקור של חדשנות, כולל בתחום החיפוש, הבינה המלאכותית, waze, חיזוי שטפונות, וכלי המעבר לענן של Velostrata, ואנו מצפים להגדיל את נוכחותנו בתחומים נוספים במרכז חדשנות עולמי זה".
הצוות של אורי יחזק את המחויבות של Google לשבבים בהתאמה אישית, תוך מינוף החדשנות הרבה של החברה בתחום. בשנת 2015 השיקה Google את היחידה לעיבוד טנזורים (TPU). ללא TPU, רבים משירותיה, כמו חיפוש קולי בזמן אמת, זיהוי אובייקט תמונה ותרגום אינטראקטיבי לשפה, לא היו מתאפשרים. בשנת 2018 השיקה החברה את יחידות עיבוד וידאו (VPU) כדי לאפשר הפצת וידאו למגוון פורמטים. ללא VPU, תמיכה בביקוש הגובר לתקשורת וידאו איכותית בזמן אמת הייתה קשה מאוד לביצוע. ב-2019 הושק OpenTitan, פרויקט עיצוב שבבים מאובטח, בעל הקוד הפתוח הראשון מסוגו. בנוסף, פיתחה החברה פתרונות חומרה מותאמים אישית, החל מכונני SSD ועד כוננים קשיחים, מתגי רשת וכרטיסי ממשק רשת, לרוב בשיתוף פעולה מעמיק עם שותפים חיצוניים.
כיצד יראה העשור הבא בענף המחשוב?
פרנק: "תחום המחשוב ב-Google נמצא בנקודת מפנה חשובה: עד כה, נקודת האינטגרציה שלנו היתה לוח-האם (motherboard), בה היינו מרכיבים מעבדים, רשת, התקני אחסון, מאיצים מותאמים אישית וזיכרון. כולם יוצרו על ידי ספקים שונים, למערכת המותאמת של Google. אבל זה לא מספיק יותר. בשביל להשיג ביצועים משופרים ולהשתמש בפחות כוח, עומסי העבודה שלנו דורשים אינטגרציה עמוקה יותר בחומרה הבסיסית. במקום לשלב רכיבים בלוח-האם, המופרדים על ידי סנטימטרים של חוטים, אנחנו עוברים לעיצובי "מערכות על שבב" (SoC) בהם אותו השבב ממלא פונקציות מרובות, או על מספר שבבים בתוך חבילה אחת. במילים אחרות, SoC הוא לוח האם החדש."
ב- SoC, אורך ורוחב הפס יכולים להיות בסדרי גודל טובים יותר בין רכיבים שונים, עם הספק ועלות מופחתים בהשוואה להרכבת ASICs בודדים על הלוח-אם. בדיוק כמו בלוח-אם, יחידות פונקציונליות בודדות (כגון מעבדים, TPU, קידוד וידאו, הצפנה, דחיסה, תקשורת מרחוק, סיכום נתונים מאובטח ועוד) מגיעות ממקורות שונים. אנו קונים היכן ומתי שהגיוני לעשות זאת, בונים בעצמנו כאשר אנו חייבים, ושואפים לבנות מערכות אקולוגיות המועילות לתעשייה כולה.
יחד עם מערכת השותפים הגלובלית, שתתחזק הודות למנהיגותו של אורי, Google מכוונת להיות בחזית החדשנות בתחום תשתיות המחשוב, לספק את הדור הבא של יכולות שאינן זמינות במקומות אחרים, ולהכשיר את הקרקע לדור הבא של יישומים ושירותים שעדיין לא ניתן לדמיין.