- הכנסות של 6.71 מיליארד דולר, ורווח תפעולי ונקי של 29% ללא שינוי משנה לשנה * גארי דיקרסון, נשיא ומנכ"ל אפלייד מטיריאלס התייחס לטכנולוגיית Cold Field Emission(CFE) פורצת הדרך שפיתחה החטיבה הישראלית * אפלייד ישראל ממשיכה בגיוסים לעשרות משרות במגוון תפקידים בדגש על משרות הנדסה
אפלייד מטיריאלס (נאסד"ק: AMAT) פרסמה את תוצאותיה לרבעון הראשון שהסתיים ב-31 בינואר, 2024.
תוצאות הרבעון הראשון
אפלייד מטיריאלס הניבה הכנסות של 6.71 מיליארד דולר. בחישוב לפי GAAP, החברה השיגה רווח גולמי של 47.8%, רווח תפעולי של 1.97 מיליארד דולר או 29.3% מהמכירות נטו ורווח למניה (EPS) של 2.41 דולר.
בחישוב מתואם שלא לפי GAAP, החברה דיווחה על רווח גולמי של 47.9%, רווח תפעולי של 1.98 מיליארד דולר או 29.5% מהמכירות נטו, ורווח למניה של 2.13 דולר.
שינוי באורך חיי הנכסים הקבועים שדווח לאחרונה הגדיל את הרווח למניה GAAP ו-Non-GAAP ב- 0.03 דולר.
החברה הניבה 2.33 מיליארד דולר במזומנים מפעולות והחזירה לבעלי מניותיה 966 מיליון דולר לרבות 700 מיליון דולר ברכישה מחדש של מניות ו-266 מיליון דולר בדיבידנדים.
"אפלייד מטיריאלס סיפקה תוצאות חזקות ברבעון הראשון של שנת הכספים 2024 מעבר לביצועים בשוק, זו השנה החמישית ברציפות", אמר גארי דיקרסון, נשיא ומנכ"ל אפלייד מטיריאלס. "עמדת ההובלה שלנו במגוון נקודות מפתח עבור תעשיית המוליכים למחצה תומכות בביצועים גבוהים יותר, בשעה שלקוחות מאיצים את טכנולוגיות שבבי הדור הבא שהן קריטיות עבורAI ו-IoT בשנים הקרובות."
תחזית עסקית
ברבעון השני של שנת הכספים 2024, אפלייד מצפה להפיק מכירות נטו של כ-6.50 מיליארד דולר, בטווח של פלוס/מינוס 400 מיליון דולר. הרווח המדולל למניה, מתואם בחישוב שלא לפי GAAP, צפוי להגיע לטווח של 1.79 דולר עד 2.15 דולר.
התחזית לרווח מדולל למניה בחישוב שלא לפי GAAP, ללא חיובים ידועים הקשורים לרכישות של 0.01 דולר למניה, לרבות הנרמול של הטבת מס בגין תגמול במניות של 0.01 דולר למניה ולרבות הטבת מס נטו הקשורה להעברת נכסים בלתי מוחשיים בתוך החברה של 0.02 דולר מניה, אך אינה משקפת מידע כלשהו שאינו ידוע במועד זה, כגון חיובים נוספים כלשהם הקשורים לרכישות שאינן תפעוליות או יוצאות דופן, כמו גם ענייני מיסוי אחרים שלא ניתן לחיזוי ללא מאמצים בלתי סבירים בשל אי הוודאות הטמונה בהם.
החל ברבעון הראשון של שנת הכספים 2024, ההנהלה החלה לכלול הוצאות תגמול מבוסס מניות בהערכת ביצועי המגזרים הניתנים לדיווח. מספרי השנה הקודמת נערכו מחדש כדי להתאים למצגת השנה הנוכחית.
אפלייד מטיריאלס ממשיכה לגייס עשרות משרות בישראל
אפלייד מטיריאלס פועלת בישראל תחת חטיבה עסקית עצמאית המתמחה באבחון ובקרת תהליכים – PDC (Process and Diagnostic Control)
החטיבה, המנוהלת על ידי רפי בן עמי, עוסקת בפיתוח וייצור מערכות לתחום בקרת ייצור שבבים המאפשרות ללקוחותיה הגלובליים של החברה לייצר שבבים באופן חכם, מהיר ויעיל יותר, וכך להבטיח המשך קידמה טכנולוגית בכל תחום. כיום, כמעט כל השבבים בעולם עברו בתהליך הייצור דרך מכונותיה בפיתוח וייצור כחול-לבן של אפלייד מטיריאלס.
במסגרת שיחת הוועידה שהתקיימה לאחר פרסום הדו"חות התייחס דיקרסון לפעילות האבחון והבקרה, בפרט לטכנולוגיה פורצת הדרך Cold Field Emission שפותחה בישראל המאפשרת לבצע הדמייה של השבב באמצעות שימוש בקרן אלקטרונים בטמפרטורת החדר. טכנולוגיית CEF מאפשרת ללקוחותיה של אפלייד לאתר פגמים קטנים על פני השטח או בעומק שעד כה לא ניתן היה לראותם, ובכך מקצרת את תהליך הפיתוח והייצור של השבבים ותורמת ליעילות התעשייה:
"ההתפתחויות המשמעותיות בשיטות יציקת שבבים ושבבי זיכרון מניעות גם את הצורך בפתרונות מדידה ובדיקה נוספות וטובת יותר שישולבו בתהליך הייצור. פיתחנו מובילות בתעשייה באמצעות טכנולוגיית קרן אלקטרונית בשדה קר (CFE) המאפשרת הדמיה דו-ממדית ותלת-ממדית ברגישות גבוהה במיוחד ובמהירויות גבוהות של עד פי 10." דיקרסון הוסיף: "אנו מצפים שהכנסות מערכות ה-CFE שלנו יגדלו פי ארבעה ב- 2024 ויהוו 50% מסך מכירות המערכות האלקטרוניות של החברה"
מרכז המו"פ והייצור של אפלייד בישראל הוא הגדול ביותר של החברה מחוץ לארה"ב ונמצא בהתרחבות בשנים האחרונות לאור צמיחת הפעילות, כולל הקמת חדרים נקיים חדשים והרחבת הקמפוס. כיום אפלייד מעסיקה כ- 2,350 עובדים ועובדות בישראל והיא מציעה כ -35 משרות פתוחות, ביניהן גם משרות סטודנט במגוון תפקידים, בהם: ניהול פרויקטים ובדגש על משרות הנדסה בהם מהנדסי אפליקציה, אינטגרציה, אלקטרוניקה ותוכנה.