אנליסטים אומרים כי צפויה תמיכה דו-מפלגתית רחבה לתמיכה באינטל, שתופיע בדיונים סביב התחרות מול סין בתחומים של AI ושבבים
כאשר רק חברה אחת – Polar Semiconductor מימשה את הזכייה בכספי חוק השבבים והמדע, נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן, מאיץ את חלוקת יתרת התקציב של 53 מיליארד דולר המיועדים לתעשיית השבבים, לפני כניסתו של הנשיא הנבחר דונאלד טראמפ ב-20 בינואר. אנליסטים מסרו כי ייתכן והממשל החדש של טראמפ ימשוך השקעות חדשות בתעשיית השבבים בארצות הברית.
"הסוגיה הגדולה היא מה יהיה השלב הבא, כשהתעשייה מקווה לראות את חוק השבבים והמדע 2.0 בהקדם האפשרי לאור לוחות הזמנים הארוכים הנדרשים בתחום," אמר פול טריולו, יועץ טכנולוגי בחברת אלברייט סטונברידג' בוושינגטון. "נראה שלא תהיה תמיכה מספקת בחוק נוסף של השבבים והמדע."
טריולו הוסיף כי המדיניות הכוללת בנושא השבבים תקבל עיון מחודש תחת הממשל של טראמפ, הן בהיבט של מדיניות תעשייתית והן בנושא היבוא-ייצוא והשליטה בתעריפים.
"צוות טראמפ החדש ככל הנראה יתמוך בחבילת שליטה בייצוא שהממשל של ביידן ינסה להחיל לאחר הבחירות," אמר טריולו. "הם יבקשו להטיל שליטה נוספת על ייצוא, תוספת של רשימות ישויות ותנאים שכוונתם לפגוע בתעשיית השבבים של סין."
דעתו של טראמפ בנוגע לתעריפים עשויה להשפיע באופן דרמטי על תעשיית השבבים העולמית, ציין דן האצ'יסון, סגן יו"ר TechInsights.
"לטראמפ אין צורך באישור קונגרס להחלתם," אמר האצ'יסון. דרך לתמוך בייצור בארה"ב עשויה להיות באמצעות מכסים על שבבים שיוצרו במפעלים מחוץ לארה"ב.
לדבריו, מכס של 10% על סמארטפון שמחירו 1,000 דולר, אם רק 10% משטח הסיליקון מיוצר במפעלי שבבים אמריקניים, יפחית את המכס ב-10 דולר בלבד. עם זאת, אם המייבא יגדיל את חלקו של הסיליקון האמריקאי ל-90%, יקטן המכס ב-90 דולר. זה יוכל להפוך את מפעלי השבבים האמריקניים ליותר משתלמים כלכלית ממפעלי שבבים זרים.
ממשל ביידן מבקש לשחרר עוד מתקציב חוק השבבים והמדע, שלא מימש את ההבטחות הכספיות עקב עיכובים בירוקרטיים. בספטמבר ניתנה המענק הראשון בסך 123 מיליון דולר ל-Polar.
לפי דיווח של רויטרס, יצרניות שבבים נוספות, בהן TSMC ו-GlobalFoundries, צפויות לקבל מימון.
הנושא של תמיכת ממשלת ארה"ב בחברות טכנולוגיה גדולות כמו אינטל יהיה אחד המורכבים שיתמודדו איתו הממשל הבא, ציין טריולו. "תהיה תמיכה דו-מפלגתית רחבה למידת תמיכה באינטל, וזה יופיע בדיונים סביב התחרות מול סין בתחומים של AI ושבבים."