ברודקום תמשיך במגעים רק אם אינטל תמצא שותף לייצור, כאשר הוטל ספק ביכולת של TSMC לרכוש את מתקני הייצור של אינטל. זאת בעיקר בגלל החשש שTSMC לא תוכל גם להרחיב פעילות בארה"ב וגם לספח את מפעלי אינטל
לאחר שהופסקו הדיונים על רכישת ברודקום על אינטל המלאה, נראה שהמגמה היא כעת שברודקום תרכוש את עסקי העיצוב של מעבדי ה-CPU של אינטל. לפי הוול סטריט ג'ורנל, ברודקום בוחנת את האפשרות לרכוש את עסקי תכנון השבבים של אינטל. אם המהלך יתבגר במקביל למיזוג הפוטנציאלי של TSMC עם אינטל פאנדרי, זה יכול לסמן את קץ המותג "אינטל" כפי שאנו מכירים אותו.
עם זאת, הדוח מדגיש כי, בדומה לנושא עם TSMC, השיחות של ברודקום לגבי אינטל הן בשלביהן הראשוניים ובאופן בלתי פורמלי. יתרה מזאת, ברודקום תמשיך רק אם אינטל תמצא שותף לייצור.
בעוד שהתעשייה השבבים עדיין מתנערת מדוח של בלומברג על כך ש-TSMC בשיחות לרכישת שליטה באינטל פאונדרי, פרסם הוול סטריט ג'ורנל דיווח מפתיע נוסף על כך שברודקום שוקלת הצעה לרכישת עסק מעבדי ה-CPU של אינטל.
אינטל כבר פירקה את פעילותה לשני גופים – אחד המיועד למוצרים והשני לייצור שבבים – במאמץ לשפר את מצבה ולהחזיר את עצמה למרכז הבמה בשוק השבבים. עם עזיבתו הפתאומית של פאט גלסינגר, מנכ"ל אינטל, בחודש דצמבר, החברה עדיין מחפשת מנהיג חדש שיכוון אותה בתקופה מאתגרת זו.
אינטל, שבעבר הייתה דוגמה למצוינות בטכנולוגיות שבבים, נמצאת במגמת ירידה כמעט עשור. פאט גלסינגר, מנכ"ל לשעבר עם שאיפות מופרזות של החברה, קיבל החלטה יקרה לקחת את אינטל לעסקי ייצור השבבים לפי חוזה, מה שהפך בסופו של דבר לנטל עבור אינטל.
בינתיים, אינטל המשיכה לאבד נתח שוק בעסקי מעבדי ה-CPU העיקריים שלה לטובת המתחרה המסורתי AMD ושוק שבבי הבינה המלאכותית הובל על ידי אנבידיה ולאינטל לא היה סיכוי. בהקשר זה, על פי בלומברג, הממשל האמריקאי הקודם ניסה למזג את אינטל פאונדרי עם GlobalFoundries (GF), שמייצרת שבבים מדור קודם ועזבה לפני שנים את טכנולוגיות תהליכים מתקדמות.
הממשל האמריקאי הנוכחי נקט בגישה פרגמטית יותר על ידי שיתוף פעולה עם TSMC שתקח בעלות חלקית על מתקני הייצור של אינטל, ובכך תזריק כספים לאינטל הסובלת מהפסדים. יתרה מזאת, כאשר TSMC מנהלת באופן מלא את מתקני הייצור שלה, צפויה להביא יציבות בעזרת מתכונים מצליחים בתהליכי הייצור שלה.
אנליסטים: TSMC לא תשתלט על מפעלי הייצור של אינטל
TSMC איננה מתכוונת מתכוונת להשתלט על פעילות הייצור של המתחרה האמריקאית אינטל, אשר מתמודדת עם קשיים כלכליים, כך טוענים אנליסטים בתעשיית השבבים.
על פי דיווחים שפורסמו בשבוע שעבר – -TSMC תיקח חלק בשליטה באינטל פאונדרי ביוזמת ממשלת נשיא טראמפ. מספר ימים וכאמור ברודקום מביעה עניין ברכישת תכנון השבבים של אינטל של אינטל, אם ימצא משקיע שייקח שליטה על אינטל פאונדרי.
הממשל האמריקאי, שמטרתו להחיות את תעשיית השבבים המקומית, מתכנן להטיל מכסים על שבבים מיובאים ומנסה לשכנע את TSMC להשקיע יותר בארה"ב. אולם, לפי Handel Jones, מנכ"ל International Business Strategies (IBS), איננו סביר ש-TSMC תסכים להשתלב בתפעול המתקנים של אינטל. "אין סיבה ממשית ל-TSMC לסייע לאינטל, מלבד חוסר הוודאות סביב בקשת הנשיא," אמר Jones.
דן הצ'סטון סגן נשיא -TechInsights, אמר כי "אינטל יכולה לנהל את המתקנים שלה בעצמה. מה שצריכה לעשות הוא למלא את קווי הייצור שלה, ולא לקחת על עצמה פעילות אשר עשויה להכביד עליה: "ניסיון של TSMC להשתלב בפעילות של אינטל יעמיד עליה נטל כבד, וישפיע לרעה על שולי הרווח שלה".
השתלטות כזו תדרוש רגולציה כבדה ושיתוף פעולה בין אינטל, TSMC וחברות התכנון המובילות. הדבר גם ידרוש העלאה של השקעות TSMC בבניית מפעלי ייצור בארה"ב מ-65 מיליארד דולר ל-200 מיליארד ולהעביר את טכנולוגיית ה-CoWoS המתקדמת שלה לארה"ב.