בריטניה דחתה 14 בקשות רישיון ואישרה רק שתיים ב-2023. נתונים אלה נוגדים באופן חד את נתוני השנה הקודמת, שבה רק 5 סירובים תועדו לעומת 26 אישורים * בנוסף, ממשלת בריטניה אילצה את נקספריה הסינית למכור את המתקן לחברה אמריקאית
במהלך אסטרטגי שחושף את המתיחות המחריפה על עליונות טכנולוגית וביטחון לאומי, ממשלת בריטניה החמירה את הפיקוח שלה על יצוא טכנולוגיית מוליכים למחצה לסין. משרד העסקים והמסחר חסם מספר משמעותי של בקשות רישיון מחברות שמתכננות לייצא טכנולוגיות שבבים מתקדמות לסין ב-2023. פעולות אלה נובעות מדאגות נרחבות, החל מחשש להעתקת טכנולוגיה ועד לפריסה פוטנציאלית בנשק או במערכות בינה מלאכותית.
בריטניה דחתה 14 בקשות רישיון ואישרה רק שתיים ב-2023. נתונים אלה נוגדים באופן חד את נתוני השנה הקודמת, שבה רק 5 סירובים תועדו לעומת 26 אישורים. החמרה זו בפיקוח היא חלק ממאמץ מתואם של מדינות מערביות להגביל את גישת בייג'ינג למוליכים למחצה מתקדמים. המטרה ברורה: למנוע את זרימת טכנולוגיות שבבים מתקדמות לסין שפוטנציאלית יכולות לשמש למטרות צבאיות או להשגת יתרון תחרותי בשווקי הטכנולוגיה הגלובליים.
ממשלת בריטניה אילצה את נקספריה הסינית למכור את המתקן לחברה אמריקאית
ממשלת בריטניה גם אילצה את נקספריה, חברה סינית שרכשה את מתקן השבבים הגדול ביותר בבריטניה, למכור את העסק לחברה אמריקאית. פעולה זו עולה בקנה אחד עם אסטרטגיית המוליכים למחצה שבריטניה פרסמה ביוני. האסטרטגיה התחייבה להחיל פיקוח יצוא כדי להגן על הביטחון הלאומי. המאמצים המתעצמים של המערב לפקח על יצוא טכנולוגיית מוליכים למחצה לסין מעידים על דאגה גוברת להעברת טכנולוגיה ולחשיבות אסטרטגית של תעשיית המוליכים למחצה.