דו"ח חדש של IDTechEx צופה כי הליום משמש בתהליכי קירור ותהליכים אינרטיים במהלך ייצור שבבים, ואין ליסוד זה חלופות
הביקוש להליום צפוי כמעט להכפיל את עצמו עד 2035, בעיקר כתוצאה מהצמיחה המהירה של תעשיית השבבים ועליית היישומים הטכנולוגיים המתקדמים כמו בינה מלאכותית (AI).
דו"ח חדש של IDTechEx הדגיש את תפקידו הקריטי של ההליום בתהליכי קירור ותהליכים אינרטיים במהלך ייצור שבבים, בהם אין חלופות קיימות. הביקוש צפוי לעלות באופן משמעותי ככל ששוק השבבים העולמי, אשר לפי תחזיות ארגון הסטטיסטיקה של הסחר בשבבים העולמי צפוי לצמוח ב-13.1% ב-2024, יענה על הצרכים של AI וטכנולוגיות נוספות. עם זאת, הביקוש הגובר עשוי להפעיל לחץ על רזרבות ההליום העולמיות, שכבר מושפעות מתחומים כמו מחשוב קוונטי, טלקומוניקציה, תעשיית החלל ורכבים חשמליים. למרות שתוכניות להגדלת ייצור הליום קיימות בקטר וברוסיה, מתחים גיאופוליטיים מציבים סיכונים לאספקה יציבה.
למה זה חשוב לי?
לשווקים: ניווט בגלים העולים.
משקיעים צריכים לעקוב אחר שרשרת האספקה של הליום, במיוחד לאור חשיבותו הגדלה בתעשיות הטכנולוגיה המתקדמות. יצרנים גדולים כמו Air Products, Linde, Air Liquide ו-Zephyr Solutions עשויים לראות שינויים משמעותיים במעמדם בשוק, בהשפעת עליות בייצור וסיכונים גיאופוליטיים אפשריים.
התמונה הגדולה: הגיבור הבלתי מוערך של הטכנולוגיה בסיכון.
ההליום אינו רק למילוי בלונים למסיבות – הוא אבן יסוד בטכנולוגיה המודרנית. עם מכירות של הליום בדרגת A ובמצב גזי בארה"ב שהגיעו ל-2.8 מיליארד רגל מעוקב בשנת 2023 בשווי של כ-1.1 מיליארד דולר, לפי הסקר הגיאולוגי של ארה"ב, תפקידו של ההליום בטכנולוגיה ובתעשייה בלתי ניתן להחלפה. עם זאת, הבטחת אספקתו לאור חוסר הוודאות הגיאופוליטי תהיה קריטית לשמירה על המשך הפיתוחים הטכנולוגיים בעולם.