אלי בויקיס, מנהל פעילות דאסו סיסטמס בישראל מסביר כיצד צריך לעשות את המיזוג בין הבינה המלאכותית בצורת תוכנה לבין הרובוטיקה התעשייתית
בינה מלאכותית אינה מושג חדש בעולם התעשייה, מציין אלי בויקיס, מנהל פעילות דאסו סיסטמס בישראל. לדבריו, הבינה המלאכותית "מסתובבת" למעלה מעשור, אך רק לאחרונה רואים את המחויבות לטכנולוגיה הזו מתגברת ומתחילה להשפיע באופן משמעותי על הסקטור.
"יותר מ-50% מהיצרנים צפויים לאמץ בינה מלאכותית עד 2025," מדגיש בויקיס ומוסיף, "זה מדגים את השפעתה הגוברת ואת יכולתה לשפר יעילות, איכות וגמישות בתעשייה." הוא מציין כי טכנולוגיות כמו למידת מכונה ובינה מלאכותית יצירתית כבר נוכחות בתהליך פיתוח המוצר, ומובילות לחדשנות יוצאת דופן. "לדוגמה, אוטומציה של משימות רפטטיביות מאפשרת למהנדסים להתמקד בהיבטים יצירתיים וחדשניים יותר של המוצר," הוא מסביר.
בינה מלאכותית על רצפת הייצור
"אחד מהיישומים המבטיחים ביותר של בינה מלאכותית הוא ברצפת הייצור," אומר בויקיס. הוא מסביר כיצד AI מגדירה מחדש את תהליכי התפעול והניהול, ומביאה עידן חדש של יעילות ודיוק בייצור. "הבינה המלאכותית משפרת גם את הפרודוקטיביות וגם את איכות המוצר הסופי, דבר חשוב ביותר עבור התעשייה המודרנית."
בויקיס מביא כדוגמה את תעשיית הרכב, במיוחד את חברת רנו. "רנו הטמיעה מערכות בינה מלאכותית לניטור תהליכי הייצור שלה, מה שאיפשר להם להפחית עלויות ולשפר את עמידותם בפני אירועים בלתי צפויים לאורך שרשרת האספקה."
טרנספורמציה של תהליכים תעשייתיים
כשאנחנו שואלים אותו על תהליכי התכנון והייצור, בויקיס מסביר כי הבינה המלאכותית נמצאת היום בכל שלבי התהליכים התעשייתיים, החל משרשרת האספקה ועד ניהול מחזור חיי המוצר. "היכולת לנתח נתונים בזמן אמת היא קריטית," הוא אומר, "זה מאפשר לחברות לקבל החלטות מושכלות ולנהל מלאי בצורה יעילה יותר."
אתגרים והזדמנויות בהטמעת AI
עם זאת, בויקיס מציין גם את האתגרים העומדים בפני החברות שמנסות להטמיע בינה מלאכותית בתהליכיהן. "כמויות גדולות של נתונים באיכות גבוהה נדרשות לאימון אלגוריתמים, ולא לכל חברה יש זרם נתונים מספיק גדול," הוא אומר. בנוסף, הוא מדבר על המורכבות של מודלי AI: "ככל שהטכנולוגיות מתקדמות יותר, הן גם קשות יותר להבנה ולניהול."
מבט לעתיד
לסיום, בויקיס מביט קדימה ומדבר על הפוטנציאל העצום של הבינה המלאכותית בתעשייה. "עבור חברות תעשייתיות, המפתח להצלחה טמון באינטגרציה של AI כחלק מאסטרטגיה כללית," הוא אומר. "בסופו של דבר, AI אינו רק כלי לשיפור היעילות התפעולית; זהו מנוף לשינוי וצמיחה בת קיימא."
ההערכה של בויקיס היא שהזדמנויות הצמיחה של בינה מלאכותית ורובוטיקה בייצור עשויות להגיע ל-168 מיליארד אירו עד שנת 2027. "מהפכת ה-AI בתעשייה רק מתחילה," הוא מסכם, "והאפשרויות נראות בלתי מוגבלות עבור מי שיהיה מוכן להוביל את השינוי."