בכל שנה נולדות בישראל מאות חברות סטרטאפ. הסטטיסטיקה מוכיחה שרק אחת מתוך 10 חברות תצליח הצלחה משמעותית. אז מה הייתם אומרים אם היינו מגלים לכם שיש כאן, ביננו, מישהו שיודע לשפר את סיכויי ההצלחה של חברותיו עד לכמעט הצלחה בטוחה בכל פעם שהוא מקים חברה חדשה? זה נשמע לא הגיוני ולא אמיתי אבל נראה שיש אחד שפיצח את השיטה.
קוראים לו אביגדור וילנץ ויש לו את כל הנתונים הדרושים להצלחה. את המתכון של אביגדור לא כל אחד יכול לשחזר אבל בכל זאת מדובר בשילוב מנצח ויחודי בן עשרה מרכיבים והרי הם לפניכם:
- נסיון רב בפיתוח שבבים מתקדמים
- הבנה מצוינת של צרכי השוק
- קשרים קרובים עם חברות הטכנולוגיה המובילות בעולם
- הון אישי רב
- שורת משקיעים שהולכת אחריו
- דרייב פנימי להמשיך ליזום, לחדש ולהשפיע על העולם
- מעורבות רבה בחברות בהן הוא משקיע
- גיוס צוות שנבחר בקפידה (במיוחד מובילי החברה)
- השקעת סיד בחברה מתוך ההון האישי שלו ושל חבריו
- וגם…מזל! כי כמו שאומר הפתגם הלטיני (Audaces fortuna iuvat) המזל מאיר פנים לאמיצים!
לא היינו מספרים לכם את כל זה ללא סיבה ממש טובה למסיבה ואכן…. אנו שמחים לגלות היום כי…לאביגדור יש חברה חדשה! שמה של החברה החדשה בישראל הוא בניאס וכנהוג אצל אביגדור לשם החברה תמיד מצטרפת המילה לאבס (ראו אנפורנה לאבס, הבאנה לאבס, Xsight Labs ועוד) כך שהשם המלא של החברה החדשה הוא בניאס לאבס.
חברת בניאס לאבס מנוהלת ע"י כמה מוותיקי תעשיית השבבים בישראל (שכרגע אנחנו מנועים מלפרסם את שמם רק נאמר שגם אותם בחר אביגדור). החברה מפתחת שבב חדש לדור הבא של תשתיות תקשורת מהירות במיוחד אבל מה שמייחד את המוצר של בניאס הוא טכנולוגיה חדשנית המשלבת שכבת הגנה פיזית המוטמעת בתוך השבב ומספקת פתרון איכותי ויחודי, חסין התקפות סייבר בעידן שבו אבטחת מידע היא קריטית בכל סביבה או ארגון.
משרדי בניאס ממוקמים באיזור התעשיה של הוד השרון וכבר עובדים בהם כמה עשרות מהנדסים הממשיכים להגיע למשרדים כדי לפתח את מוצרי החברה גם בתקופת קורונה זו. בימים אלו נמצאת בניאס במגמת גיוס כאשר בין התפקידים הפנויים מהנדסי תכנון פיזי, מהנדסי וריפיקציה ומהנדסי DFT.) פרטים נוספים על התפקידים הפנויים תוכלו למצא ב- www.baniaslabs.com).
ובעוד כמה שנים, שכשבניאס תבצע אקזיט מוצלח תזכרו איפה קראתם עליה לראשונה…
אביגדור היה שותף לחברה אחת מצליחה : גלילאו.
שאר החברות לא הצליחו להגיע למכירות משמעותיות ונאלצו להימכר.
כך גם יקרה עם כל החברות הנוכחיות שלו – אף אחת מהן לא תצליח להגיע למכירות משמעותיות ולכן הן ימכרו.
חבל שכך.
אני מתפלא על הערתך. חברות כהבאנה לאבס שנמכרה ב-2 מילארד דולר לאינטל, או אנפורנה לאבס שנמכרה ב-400 מליון דולר לאמזון נחשבות להצלחות מרשימות שכל יזם או משקיע היה שמח להתברך בהן. לכן אין עוררין על המודל המצליח שבנה אביגדור.
הציעו לי לעבוד באחד הסטארטאפים של אביגדור.
האקוויטי : 1 פרומיל מהחברה.
העדפתי את הציפור ביד שיש לי מאינטל מאשר את ה 2 ציפורים על העץ של אביגדור.
אביגדור עובד במודל של רמי לוי :
שכבה מאוד דקה של משקיעים פרטיים ,חברים (אלבה,לימון וכו') ומנהלים שגורפים הון.
ומתחתם המון עובדים שעובדים קשה מאוד ויקבלו פירורים במיקרה של אקזיט.
בכל אופן שיהיה לכולכם בהצלחה.