כך טוען אנליסט גיאופוליטי המומחה לענייני סין וטאיוואן. לדבריו שי ג'נג פנג, נשיא סין יסכים להקריב את תעשיית השבבים הסינית והעולמית אם זה יהיה מחיר הפלישה
במאמר שפורסם ב-Japan Times, מתיו פולקו טוען שהשליטה של טאיוואן בשרשראות האספקה הגלובליות של מוליכים למחצה לא תעצור התקפה סינית על האי. מתיו פולקו הוא עיתונאי ואנליסט גיאו-פוליטי בעל יותר מעשור של ניסיון בסיקור סין וטייוואן. הוא גם תורם בקביעות ל-Economist Intelligence Unit.
"טאיוואן מייצרת יותר מ-90% ממוליכי העל המתקדמים ביותר בעולם ו-60% מכלל מוליכי המחצה. מוליכים למחצה הפכו ל"נפט החדש", ומשבשים באספקתם מהאי יהיו השפעות מרחיקות לכת על הכלכלה הגלובלית. על אף שלחץ אמריקאי הביא את חברת TSMC לבנות מפעל ייצור של 40 מיליארד דולר באריזונה, TSMC החליטה אסטרטגית להתרחב גם ליפן וגרמניה. שאר המערכת הטייוואנית של מוליכים למחצה מתרחבת למרכז אירופה. הדיפלומטיה הטכנולוגית המתפתחת הזו מעלה את הפרופיל הגלובלי של טאיוואן ומעמיקה את קשריה הכלכליים עם העולם. עם זאת, אין לטעות ולחשוב שמדובר ב"מגן סיליקון" שימנע התקפה סינית."
"החוכמה המקובלת גורסת שסין תימנע מהפעלת כוח נגד טאיוואן בגלל העלות הכלכלית של איבוד הגישה למיקרושבבים הטאיוואנים, והסיכוי להתערבות אמריקאית. אך זו טעות לחשוב כך. מוליכים למחצה ממלאים תפקיד קטן, אם בכלל, בחשיבת המפלגה הקומוניסטית הסינית לגבי טאיוואן. עבור המפלגה, טאיוואן היא סוגיה רגשית מעל הכל, הנובעת מרצון עז לנקום על עוולות היסטוריות."
"הסיבה העיקרית ששי ג'ינפינג טרם הורה לצבא לתקוף את טאיוואן היא חוסר ביטחון ביכולות צבא סין, ותקווה שניתן יהיה לספח את טאיוואן בדרכי שלום. אולם אם שי יאמין שסיפוח שלווה אינו אפשרי, הוא ישתמש בכוח נגד האי. הנזק הצדדי לכלכלה הסינית מהפסקת הגישה למיקרושבבים טאיוואנים הוא מחיר שהמפלגה הקומוניסטית תהיה מוכנה לשלם. סין עשויה לשרוד סערה כזו טוב יותר ממדינות אחרות שהוציאו את הייצור שלהן בעשורים האחרונים. לפיכך, על טאיוואן להתמקד בחיזוק ההגנה שלה, ולזרוע ספק במחשבת המפלגה הקומוניסטית שהיא יכולה לכבוש את האי בכוח. העמקת הקשרים הביטחוניים עם ארה"ב, יפן ואחרים תגרום לסין להיזהר."
"במקביל, טאיוואן יכולה להמשיך להשתמש בדיפלומטיה טכנולוגית בצורה אסטרטגית. נוכח הנוכחות הדיפלומטית המוגבלת שלה, כישורי ייצור השבבים של טאיוואן ממלאים תפקיד ערך. אם טאיוואן תעמיק קשרים כלכליים עם מדינות כמו ארה"ב, יפן, גרמניה ובריטניה, היא יכולה בסופו של דבר להפחית את התלות הכלכלית המופרזת שלה בסין."
לסיכום כותב פולקו כי במקום להתייחס לכישורי הייצור של טאיוואן כ"מגן סיליקון", נכון יותר יהיה לתאר אותם ככרטיס ביקור סיליקון שעוזר לדמוקרטיה האיית להתגבר על בידודה הדיפלומטי ולפתוח הזדמנויות כלכליות חדשות.