המפעל המוצע צפוי ליצור יותר מ-5,000 מקומות עבודה, ובשלב הראשון ייצר 40,000 פרוסות שבבים בחודש. לאחר השלב השני, הייצור צפוי להכפיל את עצמו ולהגיע ל-80,000 פרוסות שבבים בחודש. מדובר בהשקעה משמעותית בתחום ייצור השבבים, שנועדה לחזק את תעשיית הטכנולוגיה בהודו ולהוות צעד נוסף בפיתוח המגזר התעשייתי במדינה
חברת טאואר סמיקונדקטור הישראלית חברה לתאגיד ההודי קבוצת אדאני במיזם להקמת מפעל שבבים בהשקעה של 10 מיליארד דולר במדינת מהאראשטרה שבהודו. הפרויקט נחשף בהודעה שפרסם סגן ראש ממשלת מהאראשטרה, דוונדרה פדנאביס, ברשת החברתית X.
המפעל המוצע צפוי ליצור יותר מ-5,000 מקומות עבודה, ובשלב הראשון ייצר 40,000 וייפרים בחודש. לאחר השלב השני, הייצור צפוי להכפיל את עצמו ולהגיע ל-80,000 וייפרים בחודש. מדובר בהשקעה משמעותית בתחום ייצור השבבים, שנועדה לחזק את תעשיית הטכנולוגיה בהודו ולהוות צעד נוסף בפיתוח המגזר התעשייתי במדינה.
זהו אינו המיזם הראשון של קבוצת אדאני במדינת מהאראשטרה. כבר בינואר 2024 חתמה החברה על מזכר הבנות (MoU) עם ממשלת מהאראשטרה להשקעה של 6 מיליארד דולר, שנועדה להקים תשתיות של מרכזי נתונים בהיקף של 1 ג'יגה-וואט במהלך העשור הקרוב.
בפברואר 2024 דווח כי טאואר סמיקונדקטור הגישה הצעה לממשלת הודו להקמת מפעל שבבים בהשקעה של 8 מיליארד דולר. מפעל זה נועד לייצר שבבים בטכנולוגיות של 65 ננומטר ו-40 ננומטר, לשימושים בתעשיות הרכב והמוצרים הלבישים. לא ברור אם המפעל שהוכרז כעת הוא המשך ישיר של ההצעה הקודמת, ונמסר כי טאואר סמיקונדקטור נמצאת בקשר עם גורמים רלוונטיים להבהרה נוספת בנושא.
הצעתה של טאואר להקמת המפעל הוגשה במסגרת תוכנית ממשלת הודו לפיתוח תעשיות השבבים והמסכים, שמאפשרת לחברות להגיש בקשה לקבלת מימון של עד 50% מעלויות ההון לפרויקטים המתאימים. במקרה זה, ממשלת הודו תסייע בהשקעה בסכום של 4 מיליארד דולר לפרויקט זה.
בעבר, טאואר סמיקונדקטור הגישה בקשה דומה במסגרת שיתוף פעולה עם קונסורציום בינלאומי בשם ISMC, במטרה להקים מפעל שבבים במדינת קרנאטקה בדרום הודו בהשקעה של 3 מיליארד דולר. אולם, תוכנית זו נתקלה בקשיים בעקבות ביטול התוכנית של אינטל לרכוש את טאואר.
בתחילת השבוע חתם ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי על מזכר הבנות עם ממשלת סינגפור, במטרה לחזק את שיתוף הפעולה בין המדינות בתחום השבבים והטכנולוגיות המתקדמות. יוזמות אלו משקפות את מאמצי ממשלת הודו להפוך לשחקן מרכזי בשוק ייצור השבבים העולמי.
מדוע לא בישראל לפחות חלק
טאואר חברה רצינית עם מנכ"ל שמוביל את החברה בדרך הנכונה