התוכנית הגלובלית הוקמה ומנוהלת מישראל על ידי צחי וייספלד, סגן נשיא באינטל, לפני חמש שנים. בשנת 2022, אלון ליבוביץ' מונה למנהל של Intel Ignite תל אביב, בעוד שווייספלד המשיך לנהל את התוכנית הגלובלית, שהתרחבה גם לארה"ב ואירופה
מאיץ הסטארט-אפים Intel Ignite, המנוהל על ידי חברת הטכנולוגיה הבינלאומית אינטל וממוקם בישראל, עומד להיסגר כחלק מיוזמת חיסכון בעלויות.
על פי דיווח של כלכליסט, Intel Ignite, שהושק ב-2019, תמך בצמיחה של סטארט-אפים בתחומי הטכנולוגיה העמוקה בשלבי פיתוח מוקדמים בישראל, אירופה וארה"ב. המאיץ קיבל שתי קבוצות בשנה, כאשר הקבוצה האחרונה התקבלה במאי 2024.
התוכנית הגלובלית הוקמה ומנוהלת מישראל על ידי צחי וייספלד, סגן נשיא באינטל, לפני חמש שנים. בשנת 2022, אלון ליבוביץ' מונה למנהל של Intel Ignite תל אביב, בעוד שווייספלד המשיך לנהל את התוכנית הגלובלית, שהתרחבה גם לארה"ב ואירופה.
במהלך פעילותו, גייס המאיץ 2.5 מיליארד דולר עבור הסטארט-אפים שהשתתפו בתוכניתו. התוכנית כוללת תחומים כמו בינה מלאכותית, פיתוח תוכנה, מחשוב מהדור הבא ומכונות אוטונומיות.
בין החברות הישראליות שצמחו באיגנייט וגייסו גיוסי המשך:
- Xyte – החברה ממשיכה לפעול בהצלחה והודיעה בינואר 2024 על גיוס של 30 מיליון דולר, שמיועד להרחבת הפלטפורמה שלה בתחום ניהול מכשירים מחוברים (Connected Device Management Platform) בשווקים גלובליים(.
- Predicta Med – פועלת בתחום גילוי מוקדם של מחלות אוטואימוניות באמצעות בינה מלאכותית. החברה ממשיכה לפתח את הפלטפורמה שלה ולפעול בתחום הבריאות הדיגיטלית(.
- Kahoona – פועלת בתחום איסוף וניתוח נתוני משתמשים באינטרנט, תוך שמירה על פרטיות המשתמשים. החברה ממשיכה בפעילותה בשוק הטכנולוגיה(.
בין החברות מהעולם בקבוצה האחרונה נמנות Booisi, חברה אמריקנית שמפתחת פתרונות בינה מלאכותית לעיצוב חומרה שניתן ליישם בייצור שבבים, ו-Flink, חברה שוויצרית המפתחת רובוטים לשימוש בתהליכי טיפול בחומרים במהלך הייצור.
הסגירה של Intel Ignite, היא חלק מהיוזמה לחיסכון בעלויות של החברה. המאיץ, שהוקם בשנת 2019, היה פלטפורמה לתמיכה בסטארט-אפים בתחום הטכנולוגיה העמוקה בישראל, אירופה וארה"ב, והתמקד בתחומים כמו בינה מלאכותית, פיתוח תוכנה ומכונות אוטונומיות. במהלך חמש שנות פעילותו, הצליח המאיץ לגייס כ-2.5 מיליארד דולר עבור החברות שהשתתפו בתוכניתו.
ההחלטה לסגור את המאיץ מגיעה בעקבות ההפסדים הכלכליים של אינטל, שכללו הפסד של 1.61 מיליארד דולר ברבעון השני של 2024, ולצד הודעתה על פיטורי 15,000 עובדים כחלק מתוכנית קיצוץ עלויות כוללת. על פי דיווחים, אינטל גם בוחנת פיצול של פעילות הייצור שלה במסגרת מהלכים אסטרטגיים רחבים יותר.
צריך לעזור לאינטל בכל דרך