השקת המודל החדש והחסכוני של DeepSeek גורמת לבחינה מחודשת של ההשקעות בתעשיית השבבים והבינה המלאכותית ומשפיעה על חברות טכנולוגיה ואנרגיה ברחבי העולם
מניות בתחום השבבים ובינה מלאכותית רשמו ירידות חדות לאחר השקת הגרסה החדשה של מודל הבינה המלאכותית של חברת DeepSeek מסין. המהלך מציב אתגר חדש לדומיננטיות האמריקנית בתחום ומאלץ משקיעים לחשב מחדש את עלויות המהפכה הטכנולוגית.
המודל החדש מצביע על ירידה בצרכים האנרגטיים והחישוביים של מערכות בינה מלאכותית, מה שמוביל לחשש ממיתון הביקוש לשבבים ולשינויים בצריכת החשמל.
ירידות במניות אירופיות ואמריקניות
מניות חברות השבבים האירופיות, ביניהן ASML, BE Semiconductor Industries ו-ASM International, רשמו ירידות של עד 12% ביום שני. בארצות הברית, מניות אנבידיה, Broadcom ו-Arm Holdings סבלו גם הן מירידות משמעותיות.
לדברי חאבייר קוריאונרו, אנליסט מניות ב-Morningstar, "המגמה שהניעה את ההשקעות בתחום הייתה ההנחה כי השקעות גבוהות יותר מובילות לתוצאות טובות יותר. עם זאת, DeepSeek משנה את כללי המשחק ומראה שאפשר להשיג יעילות גבוהה בעלות נמוכה."
גם מניות של חברות אנרגיה, כמו Siemens Energy בגרמניה ו-Constellation Energy בארצות הברית, רשמו ירידות, לאור החשש לירידה בביקוש לצריכת חשמל בעקבות ההתפתחויות החדשות. חברות העוסקות בתשתיות חשמל, כמו Schneider Electric בצרפת, חוו ירידות של עד 9%.
לדברי קנת למונט, מומחה ל-ETF ב-Morningstar, "החידושים של DeepSeek מדגישים שינוי במודל הקונבנציונלי של השקעות בבינה מלאכותית, המסתמך על כוח חישוב רב. ייתכן שהשינוי הזה יאלץ חברות כמו Microsoft ו-Google לשקול מחדש את התמחור והמודלים העסקיים שלהן."
התפתחויות אלו מציבות שאלות על עתיד ההשקעות בבינה מלאכותית ומעודדות גישה זהירה יותר בקרב משקיעים בתחום.