כך דיווח SEMI, איגוד התעשייה המייצג את שרשרת האספקה העולמית לתכנון וייצור אלקטרוניקה
המכירות העולמיות של ציוד לייצור מוליכים למחצה גדלו ב-5% מ-102.6 מיליארד דולר ב-2021 לשיא של כל הזמנים של 107.6 מיליארד דולר בשנה שעברה, כך דיווח SEMI, איגוד התעשייה המייצג את שרשרת האספקה העולמית לתכנון וייצור אלקטרוניקה. הנתונים זמינים כעת בדוח סטטיסטיקת שוק ציוד המוליכים למחצה העולמי (WWSEMS).
זו השנה השלישית ברציפות שסין נותרה שוק ציוד המוליכים למחצה הגדול ביותר בשנת 2022 למרות האטה של 5% בקצב ההשקעות באזור משנה לשנה, עם חיובים בסך 28.3 מיליארד דולר. טייוואן, היעד השני בגודלו להוצאות ציוד, רשמה עלייה של 8% ל-26.8 מיליארד דולר, וסימנה את השנה הרביעית ברציפות של צמיחה באזור. מכירות הציוד לקוריאה התכווצו ב-14% ל-21.5 מיליארד דולר. ההשקעות השנתיות בציוד מוליכים למחצה באירופה זינקו ב-93%, בעוד שבצפון אמריקה נרשמה עלייה של 38%. המכירות לשאר העולם וליפן גדלו ב-34% וב-7% משנה לשנה, בהתאמה.
"השיא במכירות ציוד לייצור מוליכים למחצה בשנת 2022 נובע מהדחף של התעשייה להוסיף את קיבולת המפעלים הנדרשת לתמיכה בצמיחה ארוכת טווח ובחידושים בשוקי קצה מרכזיים, כולל מחשוב בעל ביצועים גבוהים ורכב", אמר אג'יט מנוצ'ה, נשיא ומנכ"ל SEMI.
"בנוסף, התוצאות משקפות השקעות ונחישות באזורים שונים כדי להימנע מאילוצים עתידיים של שרשרת האספקה של מוליכים למחצה כמו אלה שצצו במהלך המגפה". המכירות העולמיות של ציוד לעיבוד פרוסות עלו ב-8% ב-2022, בעוד שחיובים אחרים במגזר החזיתי צמחו ב-11%. לאחר צמיחה חזקה בשנת 2021, מכירות ציוד הרכבה ואריזה ירדו ב-19% בשנה שעברה בעוד סך החיובים על ציוד בדיקה התכווץ ב-4% משנה לשנה. דוח WWSEMS, שהורכב מנתונים שהוגשו על ידי חברי SEMI ואיגוד ציוד המוליכים למחצה של יפן (SEAJ), הוא סיכום של נתוני החיובים החודשיים עבור תעשיית ציוד המוליכים למחצה העולמית."
Downloa