עיקר הסכום הזה יוקצה להקמת המרכז הלאומי לטכנולוגית מוליכים למחצה. המרכז יהווה את נקודת המוקד לפעילות מחקר ופיתוח מתקדמת, במטרה לפתח טכנולוגיות חדשות, לשפר את יעילות תהליכי הייצור ולהבטיח את עתידה של ארצות הברית כמובילה עולמית בתחום זה
ממשל ביידן הכריז ביום שישי האחרוןעל ההתחייבות הגדולה ביותר שנעשתה עד כה מתוך חוק השבבים, בה נתבקשו 5 מיליארד דולר למחקר ופיתוח הקשורים לתחום השבבים. התוכנית הזו מהווה את השלד לחוק בעל התקציב של 52.7 מיליארד דולר, אשר אושר בשנת 2022, כש-39 מיליארד דולר מתוכו מיועדים לחברות כחלק מהמאמץ לעודד השקעות חדשות בארצות הברית, כולל השקעה של 20 מיליארד דולר של אינטל במחוז ליקינג, שם היא בונה שתי מפעלים.
מעבר לתמיכה בחברות, החוק כולל 11 מיליארד דולר למחקר ופיתוח. ליבתו של סעיף זה היא ההקצאה של 5 מיליארד דולר שהוכרזה ביום שישי, אשר מיועדת ליצירת המרכז הלאומי לטכנולוגיית מוליכים למחצה. המרכז נועד לאחד ממשלה, תעשייה, עובדים, לקוחות, ספקים, מוסדות אקדמיים, יזמים ומשקיעים, במטרה להאיץ את קצב החדשנות ולשמר את מעמדה המוביל של ארצות הברית מול מתחרים גלובליים, תוך יצירת משרות איכותיות. מחלקת המסחר הדגישה כי אתר למרכז טרם נבחר, וכי פרטים נוספים על המרכז יושקו בחודשים הקרובים.
המרכז הלאומי לטכנולוגיית מוליכים למחצה מסמן שינוי גדול באסטרטגיה האמריקאית לשיקום והגברת התעשייה המקומית בתחום החצאים המוליכים למחצה. המרכז יהווה את נקודת המוקד לפעילות מחקר ופיתוח מתקדמת, במטרה לפתח טכנולוגיות חדשות, לשפר את יעילות תהליכי הייצור ולהבטיח את עתידה של ארצות הברית כמובילה עולמית בתחום זה.
ברקע להקמת המרכז עומדת ההבנה כי ארצות הברית איבדה את הדומיננטיות שהייתה לה בעבר בתחום ייצור החצאים המוליכים למחצה. כיום, המדינה מייצרת פחות מ-10% מהספק העולמי ואף אחד מהחצאים המתקדמים ביותר. המרכז מיועד להשיב את היתרון הטכנולוגי לארצות הברית ולהבטיח כי היא תמשיך להיות בחזית החדשנות בתחום.
ההשקעה במרכז כוללת לא רק מימון ממשלתי אלא גם שותפות עם המגזר הפרטי, האקדמיה ומוסדות נוספים. זו אסטרטגיה שנועדה לאחד משאבים, ידע ומומחיות מתחומים שונים לצורך השגת התקדמות משמעותית בפיתוח ובייצור של חצאים מוליכים למחצה.
בנוסף, המרכז צפוי לשחק תפקיד חשוב ביצירת משרות חדשות ואיכותיות בתעשייה האמריקאית, ובכך לתרום לכלכלה המקומית. דרך זו מדגישה את החשיבות שהממשל האמריקאי מקנה לתעשיית החצאים המוליכים למחצה, לא רק כחלק מהמאבק הטכנולוגי העולמי אלא גם כמנוע ליצירת עבודה ולצמיחה כלכלית.