החזון של Canon לעתיד כולל חיזוק הטכנולוגיות הקיימות, פיתוח מערכות אריזה מתקדמות ושיתוף פעולה הדוק עם לקוחות על מנת לענות על צורכי השוק המשתנים. עד שנת 2030, Canon שואפת להיות שחקן מרכזי בתעשיית המוליכים למחצה ולתרום לצמיחתה הכוללת של החברה
במהלך מגפת הקורונה ובעולם שלאחר הקורונה, נוצר מחסור באלקטרוניקה צרכנית ושיבושי מפעלים נלווים, שהדגישו את השבריריות של שרשרת האספקה העולמית של שבבים. כיום ישנו מאמץ משותף להקים ייצור מקומי. בין 2021 ל-2023 הוקמו 84 מפעלי ייצור חדשים ברחבי העולם. בארה"ב בלבד, חוק השבבים והמדע הביא להקמת 18 מפעלים חדשים שנבנים או בבנייה.
הזדמנויות אלו מציגות פוטנציאל עסקי משמעותי לחברות יפניות. חברות יפניות רבות מגבירות את מספר המיקומים ומשאבי האנוש שלהן גם בחו"ל. השוק בארה"ב נפתח יותר לחברות יפניות, ו-Canon מחזקת את השירות ואת יכולות המכירה שלה שם, למרות המחסור בעובדים והשכר הגבוה.
יפן הייתה מובילה עולמית בייצור שבבים בשנות ה-80 וה-90. כיום, המיקוד הוא בייצור מקומי, פיתוח טכנולוגיות חדשות ושיתופי פעולה. הממשלה היפנית תומכת בחברות הגדולות ובשיתופי פעולה כדי לשחזר את מעמדה של יפן כמרכז לייצור מוליכים למחצה.
הפתיחה של מפעלי TSMC בקומאמוטו ובאריזונה מדגישה את השוני בין המדינות. המפעל בקומאמוטו יתחיל לפעול במועד המתוכנן, אולי אפילו מעט לפני המועד, בעוד שהמפעל באריזונה סובל מעיכובים וצפוי להתחיל לפעול באיחור של שנתיים. בעוד שהמפעל באריזונה מתמקד בטכנולוגיות 2 ננומטר, המפעל ביפן מתמקד בשבבים מדור קודם.
ישנן מספר סיבות להבדלים הללו. אחת הסיבות היא שהביצוע של סבסוד הממשלה היפנית היה מהיר יחסית. בנוסף, התרבות היפנית מדגישה דיוק ועבודה לפי לוח זמנים, מה שמקל על קידום פרויקטים בתיאום עם הממשל המקומי והחברות.
במהלך השנתיים האחרונות, רמת הביקוש בתעשיית השבבים ירדה, עם זאת, החודשים הראשונים של 2024 היו חיוביים, עם עלייה ברווחיות ובהכנסות של מפעלי ייצור. תחזיות מצביעות על עלייה של 30% בשוק בשנת 2024, והתחזית ארוכת הטווח היא לתעשייה בשווי טריליון דולר עד 2030.
Canon, המוכרת היטב בזכות מצלמותיה, ביססה את מעמדה גם בתחום ייצור המוליכים למחצה. החברה הציגה את הציוד הראשון לליתוגרפיה ביפן בשנות ה-70 ורכשה את Tokki בשנת 2007 כדי להיות מובילה במערכות OLED. החברה מחזיקה גם ב-Canon Machinery המתמחה בדיי-בונדרים ו-Canon Anelva המתמחה בהשקעת סרטים דקים.
ב-2023 הציגה Canon מערכת ליתוגרפיה חדשה המבוססת על טכנולוגיית ננו-אימפרינט. טכנולוגיה זו מאפשרת העברה מדויקת של דפוסי מעגלים על גבי הוופר ומציגה יתרונות רבים לעומת טכנולוגיות קיימות כמו EUV. המערכת צורכת עשירית מהאנרגיה הנדרשת לציוד EUV ומפשטת את תהליך הייצור, מה שהופך אותה לידידותית יותר לסביבה.
בנוסף, Canon עוברת לשירותים בנוסף לציוד. דוגמה טובה לכך היא Lithography Plus, מערכת מבוססת IoT שמציעה תחזוקה מונעת, חיזוי, שחזור אוטומטי, התקנה אוטומטית ותמיכה הנדסית ללקוחות.
המעבר של Canon ממודל B2C ל-B2B, כולל תחומים כמו הדפסה מסחרית ומצלמות רשת, מחזק את החשיבות של קבוצת התעשייה באבולוציה זו. כחלק מהאסטרטגיה, Canon משקיעה רבות בפיתוח פלטפורמות שירות ושיתוף טכנולוגיות בין חברות הקבוצה ליצירת סינרגיות.
החזון של Canon לעתיד כולל חיזוק הטכנולוגיות הקיימות, פיתוח מערכות אריזה מתקדמות ושיתוף פעולה הדוק עם לקוחות על מנת לענות על צורכי השוק המשתנים. עד שנת 2030, Canon שואפת להיות שחקן מרכזי בתעשיית המוליכים למחצה ולתרום לצמיחתה הכוללת של החברה.