מנכ"ל אינטל אמר זאת בשיחת ועידה עם אנליסטים ביום חמישי. ככל הנראה תפנה ל-TSMC לייצר עבורה שבבים בטכנולוגות מתקדמות אך לא ברור אם תרצה או תוכל לעשות זאת
רעידת אדמה התחוללה ביום חמישי האחרון בעולם השבבים כאשר אינטל המזוהה יותר מכל עם ענף יצור השבבים, אותו הובילה במרבית ארבעים השנים האחרונות, עומדת לעזוב את תחום הייצור לפחות באופן חלקי (תעביר את השבבים המתקדמים ל-TSMC). מניות אינטל צנחו בתגובה ב-18%!!! ביום שישי.
מיקור חוץ הוא הנורמה בענף המגלגל למעלה מ- 400 מיליארד דולרים, אך במשך 50 שנה שילבה אינטל תכנון שבבים עם ייצור עצמי. ועד לאחרונה אפילו תכננה לייצר מעבדים לאחרים. ההערכה בשוק היא שתוכנית הגיבוי של אינטל תהיה לבקש מ-TSMC לייצר את השבבים שלה, אבל סוואן עצמו רמז כי הלקוחות האחרים של TSMC המתחרים באינטל עלולים להתנגד לכך.
"במידה ונצטרך להשתמש בטכנולוגיית תהליכים של מישהו אחר ויש לנו תוכניות מגירה כאלה אנו מוכנים לעשות זאת". אמר סוואן והעיר כי בשלב הראשון מדובר על תהליכי ייצור מתקדמים. בעוד TSMC מייצרת בטכנולוגית 7 ננומטר ומתכננת כבר כמה דורות קדימה – 6, 5 ו-3 ננומטר, אינטל רק החלה לאחרונה בייצור המוני בטכנולוגיות 10 ננומטר, וגם זאת באיחור של שלוש שנים. כאשר החברה דיווחה על תוצאותיה ביום חמישי, היא גם מסרה שהמעבר לטכנולוגית 7 ננומטר יתעכב בשנה.
ברבעון זה דיווחה אינטל על גידול בהכנסות ברבעון השני בשל ביקושים מוגברים לשבבים המשמשים לשירותי ענן וזאת על רקע מגפת הקורונה והגידול בישומים דיגיטלים. ואולם ההודעה על דחיית הייצור בתהליך 7 ננומטר והורדת התחזית לרבעון השלישי גרמה לנפילת המניה ב-18% ביום חמישי.
שתי מתחרות של אינטל – TSMC וסמסונג, פרסמו אף הן בסוף השבוע את הדוחות שלהן, שתיהן מדווחות על גידול בהכנסות וברווחים. מניותיהן זינקו הן בגלל התוצאות הטובות והן בגלל החדשות מאינטל.