שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה גילה גמליאל: "המגבלות האמריקניות על ישראל מציבות איום משמעותי להתפתחות תעשיית הטכנולוגיה הישראלית"
שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה גילה גמליאל מתייחסת הערב (ב') למגבלות יצוא השבבים המתקדמים שהטיל ממשל ביידן על ישראל בהמשך למסמך הערכה שגובש באגף בכיר קו האופק במשרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה המתמחה במיפוי וסריקת טכנולוגיות מפציעות והופץ למשרדי הממשלה באמצע ינואר .
"אני רואה חשיבות רבה בכך שראש הממשלה נתניהו יעלה בפגישתו עם הנשיא טראמפ את סוגיית המגבלות החמורות שהטיל ממשל ביידן ב-13 בינואר על יצוא שבבי AI לישראל. תקנות אלו של הממשל היוצא, המגבילות את ישראל לרכישת 50 אלף שבבים בלבד עד 2027, מציבות איום משמעותי על התפתחות תעשיית הטכנולוגיה הישראלית. מסרה גמליאל.
"משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה הכין עבודת מטה מקיפה בנושא השלכות המגבלות על תעשיית הטכנולוגיה הישראלית והעביר את מסקנותיה לראש הממשלה כבסיס לדיון בסוגיה בפגישתו עם הנשיא טראמפ. חיוני שישראל תשולב במעגל 18 המדינות הקרובות ביותר לארה"ב, שקיבלו פטור מלא מהמגבלות הללו. הדבר ישקף את עומק היחסים האסטרטגיים בין המדינות ויבטיח את המשך שגשוגה של תעשיית הטכנולוגיה הישראלית, במיוחד בתחום הבינה המלאכותית."
"בעידן של מהפכות טכנולוגיות מואצות והשתנות הסדר העולמי, נדרשת מדיניות לאומית מקיפה להבטחת האינטרסים הטכנולוגיים החיוניים של ישראל. אני בטוחה שראש הממשלה יפעל בנחישות מול הממשל האמריקני לביטול המגבלות המכבידות שהטיל ממשל ביידן ולחיזוק הביטחון הטכנולוגי של ישראל."
אגף בכיר קו האופק במשרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה גיבש מיד לאחר הטלת המגבלות האמריקניות מסמך הערכה הקובע בן היתר: "המגבלות החדשות עלולות להקרין באופן שלילי על המיזם להקמת מחשב -על , הקמת מערכי מחשוב AI של מערכת הביטחון , מוסדות אקדמיה וחברות הייטק." עוד מציין המסמך כי יש בתקנות החדשות כדי לאתגר את תעשיית הייטק המקומית וכי הן "מגבילות את סך כוח המחשוב המשמש לבינה מלאכותית שיהיה ניתן להקים בישראל"