לפי ההערכה, החברה החדשה מתמקדת בפיתוח שבבים לתחום ההיסק (inference) במרכזי נתונים קטנים ומקומיים, במטרה להוזיל את חישובי הבינה המלאכותית עבור ענקיות הטכנולוגיה
היזם הסדרתי אביגדור וילנץ, אשר מכר את חברת השבבים הבאנה לאבס לאינטל בתמורה ל-2 מיליארד דולר, מקים סטארט-אפ חדש בתחום שבבי הבינה המלאכותית. כך חושף אתר גלובס.
החברה החדשה, בשם טאץ' (Touch), הוקמה בחשאי יחד עם שותפיו לשעבר מהבאנה לאבס, דוד דהן ורן חלוץ, שעזבו את אינטל לאחר שזו ביטלה את עצמאותה של הבאנה לאבס.
לפי ההערכה, החברה החדשה מתמקדת בפיתוח שבבים לתחום ההייסק (inference) במרכזי נתונים קטנים ומקומיים, במטרה להוזיל את חישובי הבינה המלאכותית עבור ענקיות הטכנולוגיה. החברה רשמה את עצמה תחת השם "אלמנט לאבס" (Element Labs) במשרדים זמניים במגדלי עזריאלי בתל אביב, וגייסה לפי ההערכה מספר מיליוני דולרים ממקימיה.
לשלושת היזמים יש רקע עשיר בבניית חברות ועשיית אקזיטים:
אביגדור וילנץ הקים בשנת 1992 את גלילאו טכנולוגיות (Galileo Technologies) שפיתחה שבבים לתקשורת נתונים. גלילאו הייתה אחת החברות הבולטות בתחילת עידן הסטארט-אפים בישראל. החברה נמכרה לחברת Marvell Technology Group בעסקה בשווי של כ-2.7 מיליארד דולר. זה היה אחד האקזיטים הגדולים ביותר בישראל באותה תקופה והפך את וילנץ לדמות מרכזית בעולם היזמות הטכנולוגית.
וילנץ, ביחד עם בילי הרבויה ונאפה בשארה ייסדו בשנת 2011 את אנפורנה לאבס (Annapurna Labs), שפיתחה שבבים לשרתים עבור מרכזי נתונים. החברה התמקדה ביצירת שבבים ייעודיים לשרתים שנועדו לייעל את הפעילות של מרכזי נתונים. בשנת 2015, נרכשה החברה על ידי אמזון בעסקה שהוערכה בכ-370 מיליון דולר. אמזון שילבה את הטכנולוגיה של אנפורנה לפיתוח שבבי AWS Graviton, שמהווים כיום חלק מרכזי ב-Amazon Web Services (AWS).
שלושת היזמים וילנץ, דהן וחלוץ הקימו בשנת 2016 את הבאנה לאבס (Habana Labs), שפיתחה שבבים לבינה מלאכותית. החברה פיתחה את שבבי Gaudi ו-Goya, שנועדו לשפר את ביצועי ה-AI במרכזי נתונים. בשנת 2019, נמכרה החברה לאינטל בעסקה בשווי של כ-2 מיליארד דולר. לאחר הרכישה, המשיכה הבאנה לפעול כחברה עצמאית תחת אינטל, אך לאחרונה הוחלט לשלב אותה לתוך אינטל ולבטל את עצמאותה.
נכשלו באינטל, עם תקציב של יותר מחצי מיליארד דולר בשנה …
יבזבזו את כספי האקזיט כי לא ימצאו פרייאר חדש .