בראיון ל- CHIPORTAL מסביר מנכ"ל החברה אבי שבתאי כי כמות הנתונים הנאספת על ידי לווינים עצומה וצריך איחסון חכם כדי לסנן את הנתונים שירדו לכדור הארץ. בנוסף, התקני האיחסון מוגנים במה שמכונה "מגן קרינה וירטואלי" החוסך משקל רב לעומת מגיני קרינה פיזיים
Ramon.Space חשפה היום (ג') מוצר אחסון לחלל המכונה: NuStream, המסוגל לעמוד בתנאים הקיצונים ביותר השוררים בחלל – טמפרטורות משתנות בצורה קיצונית, ובעיקר – קרינה.
בראיון ל-CHIPORTAL מסביר מנכ"ל רמון ספייס אבי שבתאי כי מערכת האחסון תוכל להכיל עד 2 טרהבייט של נתונים תוך הפחתת המשקל וצריכת האנרגיה יחסית לאמצעים הקיימים. "זה לא שאין פתרונות אחסון היום אבל הם מאוד מוגבלים; כדי להבטיח שיהיו עמידים בפני קרינה הם מוקפים בחומרים חוסמי קרינה, מה שמייקר מאוד את ייצורם וגם מכביד מאוד על הלוויין שכידוע עלות שיגורו גבוהה (עלות שיגור לוויין למסלול נמוך סביב כדור הארץ נאמדת כיום ב-20 אלף דולר לק"ג, א.ב.")
משבבי חלל למערכות שלמות הבנויות סביבם
הוא הוסיף כי הפיתוח החדש הוא חלק מהכיוון החדש של החברה, לפיו היא לא מוכרת רק שבבים אלא מערכות שלמות המבוססות על שבבי החלל שלה.
"מה שאנחנו פיתחנו הוא למעשה מגן קרינה וירטואלי (Virtual Radiation Shield) שבזכותו NuStream מאפשר הזרמת מידע ממספר סנסורים במקביל בזכות טכנולגיית ה-Stream שיושמה בו. הוא מכיל את טכנולוגית Radiation Hardening הכוללת אלגוריתמים שתפקידם לדאוג לכך שהמידע יאוחסן בצורה בטוחה וכן יהיה ניתן לשלוף אותו בצורה בטוחה תוך עריכת תיקונים אם יש צורך." ה-Virtual Radiation Shield מופעל ומנוהל ע"י מעבד 64RC שגם הוא פיתוח עצמאי של חברת Ramon.Space.
שבתאי מוסיף כי המערכות הופכות לחכמות משום שתתווסף אליהן יכולת עיבוד עצמאית מהמעבד העיקרי של הלוויין וכך למשל אפשר יהיה לשמור רק תמונות רלוונטיות ולמחוק תמונות שמכילות למשל עננים. הדבר חשוב מפני שלוויין נמצא בקשר עם תחנות קרקע למשך עשר דקות בכל פעם ורצוי שהוא ישלח רק את התמונות (או כל סוג אחר של נתוני חישה) הרלוונטיות. היום לווייני הצילום שולחים הרבה זבל ומשדרים אותו לכדור הארץ.
"למעשה אפשר להגדיל את יכולות האיחסון כמה שרוצים בזכות הארכיטקטורה המודלרית."
לדברי שבתאי, יש כבר לקוחות למערכת הזו, חלקם חברות גדולות בתחום, אך עדיין אי אפשר לחשוף את זהותן.
לסיכום אמר שבתאי: "אנחנו פותרים את האתגרים הגדולים ביותר של תעשיית החלל: מביאים לחלל יכולות מחשוב הדומות לאלו הקיימות על כדור הארץ. אנו גאים להציג את פתרון האחסון אשר מהווה אלמנט חשוב בפלטפורמת מחשוב החלל שלנו. אנו מציבים סטנדרט חדש של צרכי אחסון בעלי גודל, משקל והספק אטרקטיביים מאוד."
למה בעצם צריך מערכות אחסון בחלל?
"הצורך בנפחי אחסון גדולים רק הולך וגובר על כדור הארץ ואנחנו רואים צורך זהה אשר מתפתח בקצב מהיר גם בחלל". אומר דב מורן, יו"ר הדירקטוריון של Ramon.Space ושותף מנהל בGrove-Ventures. "כיזם ותיק בשוק האחסון התרשמתי מאוד מהטכנולוגיה והיכולות שמציגה החברה כדי לתת מענה לשוק החלל אשר גדל בצורה משמעותית. הטכנולוגיה של החברה מביאה לשוק החלל יכולות ייחודיות אשר מאפשרות פתרון אחסון בנפחים תחרותיים מאוד אשר מותאמים להתמודד עם תנאי הקרינה בחלל וזאת על מנת לתת את המענה לצורך של אחסון מידע רב ולאפשר פיתוח אפליקציות מתקדמות עבור משימות החלל השונות."
"מספר הלווינים אשר מייצרים מידע בחלל ממשיך לגדול לאור הצמיחה האקספוננציאלית בביקוש עבור מידע רב מהחלל " אומר דאלאס קאסאבוסקי, אנליסט בכיר בחברת NSR (Northern Sky Research). "על מנת לתת מענה לדרישה ולאפשר ליכולות העיבוד להמשיך ולגדול, קיים צורך בלתי נמנע בפתרון אחסון מוקשח המותאים לחלל. Ramon.Space מייצרת שינוי מהפכני בהקשר של עיבוד מידע בחלל, זאת ע"י טכנולוגיה מוכחת אשר תהפוך לווינים לחכמים, אוטונומיים ומבוססי תוכנה. בעזרת יכולות מחשוב ואחסון מבוססי SSD החברה מביאה את יכולות ה-data centers ו- data networking לחלל אשר תאפשר שירותי מחשוב ללוויינים במסלול." מסכם קאסאבוסקי.