מפגש פורום מנכ"לי ההייטק המכונה הסיליקון קלאב שנערך לאחרונה הוקדש לחברות בתחום טכנולוגי חדשני הנקרא Deep Tech. מדובר בחברות העוסקות בפיתוח פתרון המבוסס על אתגרים מדעיים או הנדסיים מהותיים. כדי לפתח פתרון שכזה נדרשים מאמצי מו"פ ממושכים והשקעות הון גדולות. הסיכון העיקרי בפיתוח זה הוא התגברות על האתגרים הטכנולוגים שכן הסיכוי להצלחה בשוק גבוה למדי ברגע שהמוצר מושלם בשל הערך הברור של הפתרון הטכנולוגי. כמו כן ההשקעה המהותית במו"פ של חברות Deep Tech מייצרת מוצרים שקשה לחקותם והם בעלי קניין רוחני רב ערך.
בתחילת המפגש חשף שלמה גרדמן, יו"ר פורום מנכ"לי הייטק ומנחה המפגש, נתונים שנאספו ע"י חברת המחקר SOSV Analysis ובהם נמצא כי אחת מכל חמש חברות יוניקורן היא חברת Deep Tech. ישומים הנכללים בתחום ה-Deep Tech כוללים בינה מלאכותית, רובוטיקה, בלוקצ'יין, חומרים מתקדמים, יצור מתקדם, פיתוח תרופות ומכשור רפואי, פוטוניקה, אלקטרוניקה, ביוטכנולוגיה, מחשוב קוונטי.
כתוצאה מעלייה במספר חברות ה- Deep Tech הוקמו בשנים האחרונות גם קרנות הון סיכון המתמקדות בהשקעות בתחום זה בינהן קרן חדשה שגייסו ליפ בו טאן ויאנג סון בהיקף של 550 מליון דולר, באירופה הוקמו לאחרונה שתי קרנות הון סיכון המתכוונות להתמקד ב- Deep Tech ובישראל קרן ההון סיכון Grove Ventures של דב מורן כבר הכריזה על עצמה כקרן ה- Deep Tech הראשונה של ישראל .
גם קאי פו לי, מי שהיה בעבר מנכ"ל גוגל בסין וכיום מנהל את קרן ההשקעות Sinovation Venture כתב בספרו רב המכר "AI Superpowers" כי "הגל הבא של השקעות ויזמות יהיה בתחום ה- Deep Tech , המתייחס להתקדמות הגדולה בטכנולוגיות כמו בינה מלאכותית, מחשוב קוונטי ובלוקצ'יין".
בשנת 2020 הסתכמו ההשקעות במגזר ה- –DeepTech בכ-33 מילארד דולר בארה"ב, עוד כ-9.5 מילארד דולר הושקעו בחברות אירופאיות וההערכות הן כי בסין לבדה הושקעו בשנת 2020 כ-20 מילארד דולר בחברות Deep Tech . גם אצלינו בישראל ניתן לראות גידול משמעותי בהשקעות בחברות Deep Tech . אם בשנת 2020 הסתכמו סך השהקעות בחברות Deep Tech ב-1.6 מילארד דולר הרי שבשנת 2021 הן כבר הגיעו ל -4.2 מילארד דולר. עליה של קרוב ל-60% בתוך שנה אחת.
במפגש הסיליקון קלאב השתתפו למעלה מ-100 מנהלים הייטק בכירים. כמו כן, הרצו במפגש כמה מבכירי התעשיה כולל דב מורן, יזם סדרתי ושותף מנהל קרן Grove Ventures, שי כהן ממקימי מלאנוקס וכיום מנכ"ל חברת ה- Deep Tech המסקרנת פרוטאנטקס , גדעון בן צבי, מנכ"ל ואלנס (ממציאי הקויקשנרי וממקימי (Briefcam וכן אבי בקל, מייסד שותף ומנכ"ל TriEye ,ליאור אביטן, מייסד שותף ומנכ"ל Ultrawis, ועומרי שטיין, מייסד שותף ומנכ”ל ReSight.