חברת cnvrg.io של אינטל: למרות התאוצה שתפסה הבינה המלאכותית הג'נרטיבית, רק 10% מהארגונים הטמיעו פתרונות GenAI ב-2023* כמחצית מהמשיבים (46%) הצביעו על תשתית כחסם הגדול ביותר לפיתוח LLM עבור הארגונים שלהם * כשליש מהארגונים נמצאים רק בשלב הראשוני של בחינת תרחישי שימוש אפשריים בבינה מלאכותית ג'נרטיבית
סנטה קלרה, קליפורניה, 5 בדצמבר, 2023 – cnvrg.io, חברה ישראלית שפיתחה פלטפורמת בינה מלאכותית למדעני נתונים ופלטפורמות מודל שפה גדול (LLM) ונרכשה על ידי אינטל לפני כ- 4 שנים, פרסמה את התוצאות של ML Insider, הסקר השנתי שלה ל- 2023 בתחום ה-AI. ממצאי הסקר חושפים כי למרות מהפכת הבינה המלאכותית היוצרת והרושם שכל תעשיה דוהרת לשם, כ-90% מהארגונים ממגון של תעשיות טרם הטמיעו או מינפו פתרונות מהסוג הזה.
ה- ML Insider של cnvrg.io, שמפורסם זאת השנה השלישית ברציפות, מספק ניתוח של תעשיית למידת המכונה, תוך שימת דגש על מגמות מפתח ואתגרים שהעוסקים בתחום הבינה המלאכותית חווים כל יום. הדו"ח השנתי הנוכחי מציע תובנות מפאנל גלובלי של 430 אנשי מקצוע. הסקר השנתי נערך בקרב 434 משתתפים, מתחום ה-AI, ומציג תובנות על הגישה שלהם ליישום בינה מלאכותית יוצרת בעסקים שלהם. מדגם המחקר כולל ארגונים קטנים ועד כאלו עם למעלה מ-5,000 עובדים, כאשר מחצית מהם (51%) בעלי 600 עובדים או יותר, ממגוון רחב של תעשיות, הנפוצות בהן היו חברות שירותי טכנולוגיית מידע ושירותים פיננסיים/בנקאות, חינוך, שירותי בריאות, מוצרי צריכה, טלקומוניקציה, רכב, מדיה/בידור, ביטוח, הגנה. 28% מכלל המשיבים הם מדעני נתונים, 23% הנדסה/DevOps ו-17% בתפקידי פיתוח תוכנה.
"כבר בשלבי הפיתוח המוקדמים שלה, Generative AI הפכה לטכנולוגיה המדוברת והמהפכנית ביותר ב-2023, אולם הסקר מלמד אותנו שמרבית הארגונים בעולם טרם אימצו פתרונות בינה מלאכותית ג'נרטיבית , זאת בשל האתגרים בהטמעת מודלי שפה גדולים", אמר מרקוס פלירל, סמנכ״ל וג׳נרל מנג׳ר תשתיות ענן באינטל". אנו מאמינים שעם הרחבת הגישה לתשתית ולשירותים חסכוניים, כמו אלה המסופקים על ידי cnvrg.io ו Intel Developer Cloud , יתאפשר אימוץ משמעותי יותר של יישומי Generative AI ב-2024; היות וכלים אלו יקלו על כוונון ופריסה של מודלים LLM קיימים, ללא צורך בהתמחות מיוחדת בתחום."
ממצאים מרכזיים
- הארגונים שהטמיעו בהצלחה פתרונות GenAI בשנה האחרונה מדווחים על יתרונות רבים; כמחצית מהמשיבים מדווחים על שיפור בפעילות על חוויית לקוח טובה יותר (27%), יעילות משופרת (25%), יכולות מוצר משופרות (25%) וחיסכון בעלויות (22%)
אתגרי האימוץ
- המחקר מצביע על כך שהגישה של רוב הארגונים ל-GenAI היא לבנות פתרונות LLM משלהם, עם התאמה לתרחישי השימוש שלהם, אך כמעט מחצית מהמשיבים (46%) רואים בתשתיות את החסם הגדול ביותר לפיתוח LLM למוצרים, כשהוא פי 2 מהאתגר השני בגודלו שצוין – בעיית הניטור
הסקר מצביע על חוסר ידע, עלות, והתאמה כאתגרים שעשויים להאט אימוץ של טכנולוגיית LLM בעסקים. מבין הנשאלים, 84% מדווחים כי רמת הידע שלהם בתחום צריכה להשתפר; רק 19% מדווחים על הבנה טובה של המנגנונים באמצעותם LLM מייצרים תגובות.
המשיבים מדרגים רגולציות ופרטיות (28%), אמינות (23%), עלות יישום גבוהה (19%) והיעדר מיומנויות טכניות (17%) כאתגרים הגדולים ביותר בהטמעת LLM בעסקיהם.
בינה מלאכותית יוצרת השפיעה משמעותית על השימוש בצ'אטבוטים וביצירת טקסטים ב-2023, עם עלייה של ב-26%, ו–12% בהתאמה בשימוש בהם משנה לשנה בהתאמה.
cnvrg.io, חברה ישראלית של אינטל אותה רכשה בשנת 2020, מציעה מערכת לתפעול בינה מלאכותית הכוללת את כל מה שמפתח בינה מלאכותית צריך כדי לבנות ולהטמיע בינה מלאכותית. החברה הוקמה על ידי מדעני נתונים כדי לעזור לארגונים לקבל ערך מהנתונים ברשותם, ולמנף את היכולות של טכנולוגיית GenAI מהר יותר. היא מאפשרת למדעני נתונים ולמפתחים לנהל בקלות את כל שלבי פיתוח הבינה המלאכותית ממקום אחד ובקנה מידה גדול ולעזור לארגונים לשפר את המוצרים שלהם עם GenAI ו-LLM בעלות חסכונית יותר ובקלות רבה יותר. המוצר של cnvrg.io מאפשר פריסה קלה יותר, עם הרצה של מודלי שפה גדולים על חומרה ייעודית של אינטל שמסופקת בידי Intel Developer Cloud.