ARM ו- SiFive יקבלו מאינטל גישה מוקדמת לטכנולוגיה של אינטל, לרבות גישה למפת דרכים תהליכית, ערכות עיצוב תהליכים (PDKs), הכשרה טכנית, השתתפות באירועי IFS ועוד.
אינטל הכריזה היום על החברות שיקחו חלק בברית ה-ISF – המתחרות ARM ו-RISC-V באמצעות שיתוף פעולה עם SiFive.
אינטל חשפה היום כי במסגרת השותפות עם SiFive היא מפתחת שבב חדש בשם Horse Creek.
SiFive היא חברת פורטפוליו של אינטל קפיטל. אינטל עובדת עם SiFive באמצעות IFS על ייצור שבב בדיקה המטמיע את המעבד מבוסס ה-RISC-V החדש ביותר של SiFive ב-node החדשני בתהליך הייצור של אינטל. Horse Cree הוא שם הקוד של שבב בדיקה זה, המבוסס על RISC-V."כ- ISA המוביל בקוד פתוח, RISC-V מציע רמה של מדרגיות והתאמה אישית ייחודית בתעשייה. יש ביקוש חזק מלקוחות ייצור לתמוך ב-IP נוספים של RISC-V. כחלק מקרן החדשנות החדשה, אינטל מתכננת השקעות והצעות שיחזקו את האקוסיסטם ויסייעו להניע אימוץ נוסף של RISC-V. הקרן תסייע לחברות ה מפתחות ב-RISC-V לחדש מהר יותר באמצעות IFS על ידי שיתוף פעולה באופטימיזציה משותפת של הטכנולוגיה, מתן עדיפות לייצור הפרוסות, תמיכה בעיצובי לקוחות, בניית לוחות, פיתוח ותשתיות תוכנה ועוד."
"חלק מרכזי באסטרטגיית IFS הוא להציע מגוון רחב של IP מנהיגותי המותאם לטכנולוגיות תהליכים של ISF. אינטל היא היצרנית היחידה שתציע IP ממוטב לכל שלושת הארכיטקטורות: x86, Arm ו- RISC-V." אמר מנכ"ל אינטל פאט גלסינגר.
לפני פחות משנה חשף פט גלסינגר, מנכ”ל אינטל העולמית עם כניסתו לתפקיד את האסטרטגיה החדשה של אינטל, שקיבלה את השם IDM 2.0. אינטל הודיעה כי תמשיך לפתח ולייצר שבבים אך במקביל תפתח פעילות המכונה ה-Intel Foundry Services (להלן IFS), שמשמעותה ייצור שבבים אותם לחברות אחרות. מאז גלסינגר כבר הצהיר בתקשורת כי החברה מכוונת להיות שחקן הפאונדרי המוביל בעולם ולהתחרות בצורה משמעותית ב-TSMC. אינטל אף הודיעה כי תייצר שבבים לקוואלקום ו-TSMC במסגרת פעילות הפאונדרי, אבל לא חשפה אילו חברות ישתפו איתה פעולה ואיזה שבבים היא צפויה לייצר.
היום אינטל מודיעה כי במסגרת פעילות הפאונדרי ישתתפו, בין היתר, ARM ו- SiFive, ולמעשה אינטל תציע ללקוחות לא רק את שבבי x86 אלא גם של חברות אלה. ARM ו- SiFive יקבלו מאינטל גישה מוקדמת לטכנולוגיה של אינטל, לרבות גישה למפת דרכים תהליכית, ערכות עיצוב תהליכים (PDKs), הכשרה טכנית, השתתפות באירועי IFS ותמיכה ציבורית.
גלסינגר אומר "יש לנו חזון נועז לשירותי הפאונדרי של אינטל (IFS): להפוך למתקני הפאונדרי המובילים בעולם.בשנה שחלפה מאז הקמת IFS, הקמנו צוות ברמה עולמית המצויד בטכנולוגיות של אינטל, המובילות בתעשייה.עם זאת, אנו יודעים שלא נוכל לממש את החזון הזה לבדנו. לכן אנו נוקטים בגישה של שיתופי פעולה ובניית אקוסיסטם פתוח שתתמוך בצינור החדשנות של לקוחותינו. היו שתיארו את ניסיון העבר של אינטל במתן שירותי פאונדרי כמעידים על היעדר רצינות ביחס לאקוסיסטם פתוחה. ההשקעות והשותפויות הנוכחיות נועדו לשדר מסר חזק שבסיבוב הנוכחי, הדברים יהיו שונים לגמרי".
ראנדהיר טאקור נשיא שירותי הייצור של אינטל כותב בבלוג באתר החברה: "ייצור מוליכים למחצה אינו מיועד לבעלי לב חלש. ייצור שבבי סיליקון דורש את אחד מתהליכי הייצור המורכבים ביותר שבני אדם המציאו אי פעם. במשך עשרות שנים, המהנדסים והמדענים של אינטל התמודדו ללא הרף עם אתגרים שמציבה הפיזיקה המרתיעה של דחיסה של מיליארדי טרנזיסטורים מיקרוסקופיים על שבבי מחשב קטנים יותר ויותר. ניתן לטעון שאין תעשייה על פני כדור הארץ שכל כך מסתמכת על המשך דחיפת גבולות החדשנות."
לאינטל יש היסטוריה ארוכה של חדשנות והובלה, אבל אנחנו מכירים בכך שרעיונות גדולים יכולים להגיע מכל מיני מקומות, והחדשנות משגשגת בסביבות פתוחות ומשתפות פעולה. המנכ"ל שלנו פאט גלסינגר הכריז על מחויבותה של אינטל לאקוסיסטם פתוח באוקטובר האחרון, ואנו מחויבים לשלב את החזון הזה בכל היבטי העסקים שלנו – כולל שירותי הייצור של אינטל (IFS).
"החזון שלנו ל- IFS הוא נועז: להפוך לאחד המייסדים המובילים בעולם. בשנה שחלף מאז הקמת ה-IFS, בנינו צוות ברמה עולמית המגובה בטכנולוגיות המובילות בתעשייה של אינטל, אך אנו יודעים שאיננו יכולים להשיג את החזון הזה בעצמנו."
"ייצור שבבים אינו רק חוזה עם היצרן. אנחנו מהווים שלוחה של צנרת החדשנות של הלקוחות שלנו – שותף משולב עמוק שחולק את כל המסע מקונספט למוצר סופי. דרושים המון רכיבים – תוכנה, שירותי תכנון, קנין רוחני(IP), כלים וזרימות של אוטומציה של עיצוב אלקטרוני (EDA) וטכנולוגיות אחרות כדי ליישם עיצוב שבב מורכב בסיליקון. תהליך זה לא יתאפשר ללא תמיכה מקהילה רחבה ומגוונת של שותפים בתעשייה המרכיבים את המערכת האקולוגית של הייצור."