באירוע הרבעוני, הדגישה המנכ"לית הזמנית ג'ונסטון את כוונת החברה להתמקד בפיתוח פתרון חדש בשם Jaguar Shores, שייעודו לטפל באופן ממוקד בעומסי עבודה בתחום הבינה המלאכותית
במהלך שיחת הרבעון הרביעי של 2024, הודיעה אינטל כי מעבד ה־GPU Falcon Shores שפותח בישראל לא ישוחרר לשוק, אלא ישמש כפלטפורמה לבדיקות פנימיות בלבד. החלטה זו, אשר באה בעקבות משוב מהתעשייה, מסמנת שינוי אסטרטגי נוסף בתחום חומרת הבינה המלאכותית אצל אינטל.
מה קרה ב־Falcon Shores?
בהתאם להצהרתה של המנכ"לית הזמנית, מישל ג'ונסטון הולטהאוס, Falcon Shores היה מתוכנן במקור להיות פלטפורמה מודולרית מסוג "XPU" לשילוב יחידות CPU ו־GPU, אך לאחר ביטול פרויקט "Rialto Bridge" – יורשו המתוכנן של Ponte Vecchio – התוכניות הוקטן והמעבד עוצב מחדש כ־GPU סטנדרטי. כעת, במקום להשיקו למסחר, החברה תשתמש בו כבסיס לניסויים פנים ארגוניים לצורך פיתוח פתרון כולל במדרג הרכבי עבור מרכזי נתונים המבוססים על בינה מלאכותית.
המעבר ל־Jaguar Shores
באירוע הרבעוני, הדגישה ג'ונסטון הולטהאוס את כוונת החברה להתמקד בפיתוח פתרון חדש בשם Jaguar Shores, שייעודו לטפל באופן ממוקד בעומסי עבודה בתחום הבינה המלאכותית. "המטרה שלנו היא לספק פתרון מערכתי בסטנדרט של מדפי שרת, שיענה על הצרכים של הלקוחות שלנו בהורדת עלויות ובהגברת יעילות העיבוד", היא אמרה.
התחרות בשוק – אתגר משמעותי
החלטת אינטל מגיעה בזמן שהתחרות בשוק החומרה לעיבוד בינה מלאכותית מתחזקת. חברות כמו NVIDIA עם הפלטפורמות Grace Hopper ו־Grace Blackwell, וכן AMD עם סדרת המעבדים MI300, מובילות כיום בתחומי האימון והאינפרנציה של מערכות בינה מלאכותית ומחשוב ביצועים גבוהים. בעוד שבסופרמחשב Aurora, המבוסס על מעבדי Ponte Vecchio של אינטל, לא עמדו בציפיות והועמדו במעמד נחות לעומת פרויקטים כמו Frontier, Jaguar Shores מהווה תקווה חדשה עבור אינטל בתחום.
אתגרים והזדמנויות לעתיד
למרות ש־Jaguar Shores עדיין נותר פרויקט בעל פרטים לא ידועים לציבור, החברה מציינת כי הוא יהיה מותאם באופן בלעדי לעומסי עבודה של בינה מלאכותית. מומחים בתחום מציינים כי אינטל כבר נמצאת לפחות שלוש שנים מאחור מהמתחרים, והמעבר למודל מבוסס AI עשוי לסייע לה לעמוד בקצב התחרות ולהשיב את מעמדה בשוק.
עם הצעד האחרון הזה, אינטל נדרשת כעת להתמקד בפיתוח פתרונות חדשניים ולהשקיע מאמצים משמעותיים כדי להתגבר על הפיגור הטכנולוגי, בתקווה להתאים את מוצריה לצרכים המשתנים של מרכזי הנתונים בעולם המודרני.