למרות הקשיים, הצליחה אינטל להשיג מענק פדרלי בסך 3.5 מיליארד דולר ממשרד ההגנה האמריקני, במטרה לקדם את ייצור השבבים בארצות הברית
אינטל מתמודדת בימים אלו עם רגעי הכרעה בעקבות רצף משברים והתדרדרות במעמדה בשוק השבבים העולמי. החברה, שבעבר הייתה אחת מהמובילות בענף הטכנולוגיה, מוצאת עצמה כעת מתמודדת עם ירידה במכירות וקריסה בערך המניות שלה.
לאחרונה התכנס דירקטוריון החברה לדון בדרכי הפעולה האפשריות בעקבות דוח רווחים מה-1 באוגוסט, שבו הציגה אינטל צמיחה מאכזבת, תחזיות נמוכות מהצפוי, והכרזה על קיצוץ של 15,000 משרות. ההכרזה הובילה לצניחה בערך המניה של החברה ולקריסת האמון שנותר בתוכנית ההבראה שהחל מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, מאז כניסתו לתפקיד ב-2021.
הדירקטוריון דן במספר אפשרויות כדי לייצב את מצבה הכלכלי של החברה, ובהן צמצום פרויקטי הייצור הגדולים, מכירת חברות בת ואף פיצול הפעילות המרכזית של אינטל לכמה חברות עצמאיות. לכל אחת מהאפשרויות ישנם סיכונים, אך בשלב זה החברה שוקלת צעדים דרסטיים כדי לשמור על מעמדה בשוק.
אינטל, שבעבר הייתה צפויה להוביל את שוק השבבים למרכזי נתונים בתקופת עליית הבינה המלאכותית, פספסה את ההזדמנות להשתלט על התחום. כיום, החברה נמצאת במסלול של שלוש שנים רצופות של ירידה במכירות, עם תחזית הכנסות של 52 מיליארד דולר לשנת 2024 – 70% בלבד ממה שהכניסה בשנת 2021. במהלך השנה הנוכחית, אינטל צמצמה השקעות שהיו בלב תוכנית ההבראה שלה, כולל צמצום עובדים והפחתת השקעות בתשתיות ייצור.
סיוע פדרלי: חבל הצלה לחברה
למרות הקשיים, הצליחה אינטל להשיג מענק פדרלי בסך 3.5 מיליארד דולר ממשרד ההגנה האמריקני, במטרה לקדם את ייצור השבבים בארצות הברית. המענק נועד לסייע לחברה להתמודד עם המשבר ולחזק את תעשיית השבבים המקומית, כחלק מהמאמץ הממשלתי להבטיח את הביטחון הטכנולוגי של המדינה. המענק התקבל לאחר הסכם מחייב עם גורמי הממשל בארה"ב ומהווה חיזוק משמעותי לתוכנית השיקום של החברה.
המנכ"ל גלסינגר נכנס לתפקידו כדי להוביל את אינטל חזרה למרכז הזירה בסיליקון ואלי, והבטיח להחיות את פעילותה באמצעות השקעות מאסיביות במפעלי ייצור מתקדמים. עם זאת, למרות המאמצים, אינטל לא הצליחה להתחרות בחברות כמו Nvidia ו-TSMC בתחום ייצור השבבים לבינה המלאכותית. הגישה של גלסינגר, שדרשה השקעות של עשרות מיליארדי דולרים, עדיין לא הניבה את התוצאות המצופות.
בין האפשרויות שעומדות על הפרק לצמצום הפעילות ולהשגת יציבות פיננסית, נמצאות מכירת חברות בת כמו Mobileye, המתמחה בטכנולוגיות נהיגה אוטונומית, ואשר איבדה 75% מערכה בשנה האחרונה. בנוסף, החברה בוחנת מכירת חלק ממניותיה בחברות אחרות שרכשה בעבר.
למרות כל האתגרים, אינטל ממשיכה להשקיע בתחום ייצור השבבים, לרבות בפרויקטים בסינגפור ובגרמניה. עם זאת, גם בתחום זה החברה חווה עיכובים ותקלות המשפיעים על יכולתה להתחרות בשוק.
האתגר העיקרי העומד בפני אינטל הוא כיצד לחדש את מעמדה כחברה מובילה בתחום השבבים בעולם שבו התחרות הולכת וגוברת. אנליסטים רבים מעריכים כי חלון ההזדמנויות של החברה הולך ונסגר, וכי יש צורך בתוכנית פעולה חדשה ונועזת כדי להחזיר את אינטל לרלוונטיות.