NEX מפתחת שבבי תקשורת ותחזיק בפעילות בישראל בירושלים, חיפה ופתח תקווה. הפיצול יאפשר לה להתחרות טוב יותר בשוק הרשתות הצפוף
אינטל ממשיכה באסטרטגיית ההתייעלות שלה ומודיעה על פיצול (ספין-אוף) נוסף: חטיבת הרשתות והקצה שלה, NEX (Network and Edge Group), תהפוך לחברה עצמאית, בתמיכת משקיעים חיצוניים. מדובר באחד המהלכים המשמעותיים של המנכ"ל ליפ־בו טאן, שבא לאחר פיצולים קודמים של מובילאיי, אלטרה ורילסנס.
NEX עוסקת בפיתוח שבבים לתשתיות תקשורת ודאטה סנטרים, ומתחרה בשחקניות כמו אנבידיה, ברודקום ומארוול. בין מוצריה הבולטים – סדרת Atom P7000 למרכזי נתונים עם מתג מובנה שמעבד עד 100 גיגה־ביט לשנייה, וסדרת Atom P5900 לתחנות בסיס סלולריות עם ביצועים של עד 400 גיגה־ביט לשנייה. שני הדגמים כוללים מאיץ סייבר ייעודי להצפנה ופענוח של תעבורת מידע.
בישראל מועסקים בחטיבה כ־400 עובדים, בירושלים, חיפה ופתח תקווה, בתחומי חומרה ותוכנה. את הפעילות המקומית מנהל שרון אלמוזנינו־אלמוג. עם הפיכתה לחברה עצמאית, צפויה NEX ליהנות מגמישות רבה יותר, גיוס משאבים חדשים, והזדמנות לצמיחה מואצת – כך לפי גורמים באינטל.
המזכר הפנימי ששלח סגן נשיא אינטל ומנכ"ל NEX, סצ'ין קאתי, לעובדים, כולל גם את ההצהרה: "בדומה לאלטרה, נישאר משקיע עוגן שייהנה מהצלחת החברה, אך נזהה שותפים אסטרטגיים נוספים שיסייעו לצמיחתה". אינטל לא חשפה עדיין מתי יתבצע הפיצול בפועל ומה יהיה היקף ההשקעה שתשמור בידיה.
המהלך מגיע ברקע דיווח על הפסד רבעוני שישי ברצף, ירידה של 9% בערך מניית אינטל, וצפי לקיצוץ של כ־15% מכוח האדם עד סוף 2025 – מ־99,500 עובדים ל־75,000. גם ההשקעות במפעלי ה־Foundry יקוצצו. במקביל, אינטל הפסיקה לדווח על תוצאות NEX בנפרד והעבירה תחומים שונים ממנה ליחידות אחרות בחברה.
בשוק מעריכים כי עצמאות עסקית תאפשר לחטיבה להתחרות בצורה טובה יותר, ולהיכנס לשווקים חדשים – ובכך להחזיר את אינטל לעמדה מובילה גם בתחום התקשורת.
דובר אינטל אישר ל־CRN את תוכן המזכר.
"אנחנו מתכננים להקים את המרכיבים המרכזיים של עסקי הרשתות והתקשורת שלנו כחברה עצמאית, וכבר התחלנו בתהליך של איתור משקיעים אסטרטגיים," נמסר מהחברה בהצהרה.
"בדומה לאלטרה, נישאר משקיע עוגן, מה שיאפשר לנו ליהנות מהפוטנציאל לעלייה עתידית בערך החברה, תוך שאנו ממקמים את העסק לצמיחה עתידית," הוסיף הדובר.
📷 בתמונה: משרדי אינטל בחיפה ומפעל אינטל בקריית גת. צילום: StockStudio Aerials, Intel Corporation