החברה בחרה ב-10 חברות, ביניהן 2 חברות ישראליות – NoTraffic מפתחת מערכת ניהול תחבורה, ו- Scopio Lab, המפתחת מיקרוסקופ דיגיטלי
במסגרת כנס המפתחים השנתי של ענקית השבבים אנבידיה, GTC, בו פורשת החברה את חידושיה עם דגש על בינה מלאכותית ומעבדים, הציגה החברה סרטון קצר עם עשר שותפויות יוצאות דופן והשפעתם על חיי היום יום, עם מסר מרכזי – תרומה משמעותית לעתיד האנושות. לאנבידיה שותפות רבות, והבחירה בשתי טכנולוגיות ישראליות היא הישג חסר תקדים לתעשיית הטק הישראלית.
החברה בחרה ב-10 חברות, ביניהן 2 חברות ישראליות – NoTraffic הנחשבת לאחת ממובילות תחום ניהול התחבורה בעולם, ו- Scopio Lab, המפתחת מיקרוסקופ דיגיטלי.
בין השאר, הסרטון הדגים את החשיבות של חיבור צמתים אורבניים לרשת דיגיטלית של חברת NoTraffic הישראלית, העוזרת לצמצם פליטות מזהמים, למנוע תאונות דרכים ולייעל את התנועה העירונית.
אנבידיה בחרה בעשר חברות בלבד להדגים את עיצוב החזון השאפתני והמתקדם שלה, ו-NoTraffic הישראלית העוסקת בניהול תחבורה זכתה למעמד האקסלוסיבי, כאשר ההדגמה מהסרטון שייכת לפיתוח של החברה למניעת תאונות דרכים באמצעות התראה על "גנבי רמזור אדום" – כאשר רכב חוצה צומת באדום והתאונה נמנעת בזכות התראה בזמן אמת שמקבל הרכב שיכל להיפגע ובולם.
הפתרון של NoTraffic מבוצע באמצעות בטכנולוגיית V2X מתקדמת Vehicle to Infrastructure) המשתפת מידע בזמן אמת בין צמתי התנועה לבין כלי רכב מחוברים ורכבי מבחן אוטונומיים. הטכנולוגיה של החברה, המקשרת באופן מעשי בין כל השחקנים העושים שימוש בכביש: מערכות הרמזורים וכלל משתמשי הדרך כמו הולכי רגל, מכוניות ורוכבי אופניים, מתפקדת כמעין ״מגדל פיקוח עירוני״ ומאפשרת הצעת פתרונות בטיחותיים חדשים לערים וגם ליצרניות רכב.
חברת נוטראפיק שנוסדה בשנת 2017, פועלת בערים מרכזיות בארה"ב ומשרתת מליוני נהגים ביום, כאשר היא מאפשרת שימוש בפלטפורמה שפיתחה, המשלבת מידע מחיישנים הנמצאים בצמתים ובתשתיות לבין הענן, כאמצעי לניהול מדיניות, בין השאר תעדוף תחבורה ציבורית, הפחתת זיהום, צמצום פקקים בעשרות אחוזים, הורדת תאונות הדרכים ועוד.
Scopio : מיקרוסקופ משולב בינה מלאכותית לשיפור יכולת גילוי מחלות
Scopio פיתחה מיקרוסקופ הרותם את כוחם של הצילום החישובי ובינה מלאכותית כדי לבצע הדמיה ולנתח את המורפולוגיה של תאים בקנה מידה שמעולם לא היה אפשרי לפני כן, תוך זירוז הגישה לטיפולים מצילי חיים ותוצאות משופרות של המטופלים.
Scopio Labs נוסדה על ידי שני פיזיקאים , איתי חיות וארז נעמן. בתחילת דרכם חלמו על שיתוף פעולה. לאחר שהיו עדים לרופאים במעבדה ההמטולוגית שעדיין מסתמכים על פרקטיקות אנלוגיות, מיושנות ועתירות עבודה באמצעות מיקרוסקופים מסורתיים וספירת תאים ידנית, הם הבינו שעם הרקע שלהם בפיזיקה, בטכנולוגיית ה- IT והמכשור הרפואי והאבולוציה של למידה עמוקה, הם יכולים להשתמש בניתוח המופעל על ידי בינה מלאכותית כדי להביא מיקרוסקופיה והמטולוגיה לעידן הדיגיטלי. כל מה שהם היו צריכים זה למצוא סורק כדי להפוך את השקופיות לדיגיטליות, והשאר יסתדר.
אבל לא היה סורק כזה, וכאן התחיל סיפור הסקאופיו. התוצאה היא סדרה של חידושים המביאים נתונים והתקדמות באיכות גבוהה בלמידה עמוקה לפרקטיקה של המטולוגיה שתשפיע על הדרך בה נגלה מחלות.