גורמים בענף אומרים כי בניית המרכז מהווה הצהרה של אנבידיה לפיה היא תגן על ישראל מפני הגזירות החדשות באמצעות ביטול הצו או העברת ישראל לרשימה הלבנה. אנבידיה מתקרבת לעקוף את אינטל כמעסיקת ההייטק הגדולה בישראל
היום (15/1/2025) הכריזה אנבידיה (NVDA, Technology) על תוכניות להרחבת פעילות המחקר והפיתוח שלה בישראל ולהקמת מרכז נתונים מחקרי והנדסי מתקדם ליד יוקנעם. המתקן החדש, שגודלו 10,000 מ"ר ושעלות הקמתו מוערכת בכ-500 מיליון דולר, יהיה אחד ממרכזי הנתונים הגדולים והמתקדמים ביותר בישראל.
גורמים בענף אומרים כי בניית המרכז מהווה הצהרה של אנבידיה לפיה היא תגן על ישראל מפני הגזירות החדשות באמצעות ביטול הצו או העברת ישראל לרשימה הלבנה.. בתחילת השבוע, כזכור, הכריז הנשיא היוצא של ארה"ב ג'ו ביידן על הטלת מגבלות חמורות על יצוא שבבים לכמעט כל מדינות העולם ובבהן ישראל, שמלבד 17 מדינות שזכו לפטור, יידרש אישור פרטני לכל רכישה של שבבים חזקים. אנבידיה היתה בין המתנגדים הראשונים לכך בטענה של הדבר יעצור את החדשנות בתחום. גם SIA הצטרפה לעמדה זו.
צוותי המוצר וההנדסה של אנבידיה יעברו למרכז החדש, שאמור להתחיל לפעול במחצית הראשונה של 2025. החברה תשתמש במתקן על מנת לקדם טכנולוגיות מתקדמות של מרכזי נתונים, כולל חומרת רשת, תוכנה, עיצוב מעבדים (CPU) ויישומים בתחום הבינה המלאכותית.
בין הציוד שישמש במרכז החדש נמנים שבבי העל Blackwell ו-Grace Blackwell, מתאמי הרשת BlueField3 SuperNIC, ומתגי Spectrum-X800 ו-Quantum-X800. לפי החברה, טכנולוגיות אלו יחזקו את מעמדה כמובילה בתשתיות מחשוב מבוססות בינה מלאכותית.
בהודעת החברה נמסר כי זהו חלק מהמאמץ הנרחב של אנבידיה לחזק את מעמדה בתחום הבינה המלאכותית וטכנולוגיית מרכזי הנתונים העולמית. בנוסף להשקעה בישראל, הדבר מדגיש את מחויבותנו להוביל את ההשקעה במחשוב עתיר ביצועים. המתקן החדש יהיה מרכיב מרכזי בצמיחה שלנו ובחדשנות שאנו מובילים בקהילת הבינה המלאכותית והטכנולוגיה הרחבה יותר.
ההספק של מערכות המחשוב במרכז החדש יעמוד על 30 מגה-וואט – נתון חריג בהתחשב בעובדה שמדובר בכח מחשוב שמוקדש כולו לחברה אחת ולא דאטה-סנטר שמספק שירותים לחברות רבות. העוצמה הזו דורשת כמובן יכולות קירור מתקדמות כמו קירור נוזלי שיוטמעו באתר. באנבידיה לא חשפו פרטים על עלות הקמת הסייט החדש, אולם על פי ההערכות מדובר במאות מיליוני דולרים על תשתית המשרדים והמחשוב. האתר החדש יחל לפעול במחצית הראשונה של 2025.
עמית קריג, סגן נשיא בכיר להנדסת תוכנה ומנהל מרכז המחקר והפיתוח של אנבידיה בישראל אמר שאתר המחקר, הפיתוח וההנדסה החדש יאפשר לאלפי עובדי אנבידיה בישראל "להמשיך לפתח את הטכנולוגיות שמניעות את הבינה המלאכותית, הכוח הטכנולוגי החשוב ביותר של זמננו".
אנבידיה היא אחת המעסיקות הפרטיות הגדולות ביותר בישראל, ובקצב הזה היא גם עשויה להפוך למעסיקה הגדולה ביותר בהייטק הישראלי עם הקיצוצים והצמצומים באינטל, שמחזיקה כיום בתואר. מאז רכישת חברת מלאנוקס בשנת 2020, מספר העובדות והעובדים של אנבידיה בישראל יותר מהכפיל את עצמו והחברה מפעילה כיום משרדים ביקנעם, תל אביב, רעננה, באר שבע ותל חי, ואף מכריזה על מאות משרות פתוחות.
אנבידיה היא בין החברות הרב לאומיות הבודדות שעמדה מאחורי עובדיה בישראל מאז ה-7 באוקטובר. בינואר 2024, כשלושה חודשים לאחר תחילת המלחמה תמכה אנבידיה רשמית ליוותה את משפחתו של אבינתן אור, עובד החברה החטוף.