מעבדי הדור הרביעי מסדרת Xeon של אינטל כוללים שתי טכנולוגיות יחודיות כחול לבן אשר פותחו ע"י מהנדסים ישראלים. הטכנולוגיה הראשונה נקראת Intel AMX והיא מיועדת לטיפול בחישובי למידה עמוקה ובינה מלאכותית. טכנולוגיה ישראלית נוספת הכלולה במעבדים החדשים מיועדת לאבטחת מידע בענן והיא נקראת Trust Domain Extensions או בקצור TDX.
לכבוד ההשקה קיים Chiportal ראיון מיוחד עם אריק נרקיס ובועז תמיר, שני המנהלים של צוותי הפיתוח שמאחורי שתי הטכנולוגוית המתקדמות שפותחו בישראל:
ראשית שאלנו את אריק, מנהל קבוצת התוכנה שפיתחה את טכנולוגיית Intel AMX מה המיוחד במעבד החדש?
המעבד החדש כולל 60 ליבות לעומת 40 ליבות בדור הקודם. מהירות העיבוד של כל ליבה השתפרה ב19% ללא מאיצים מיוחדים. המעבד כולו צפוי להראות שיפור של פי 2.9 בביצועים. בנוסף, צריכת החשמל של המעבד החדש חסכונית מאד ויכולה להגיע לחסכון של עד 70 וואט עם איבוד ביצועים מזערי בעומסי עבודה נבחרים.
איך הצלחתם להגיע לשיפור ביצועים שכזה?
השיפור בוצע ע"י הוספת פקודות חדשות המסוגלות להכפיל מטריצות. בנוסף הוספנו טרנזיטורים יעודים לטיפול בהכפלת המטריצות כך שהצלחנו להגיע ליעילות כללית של פי 8 יותר ובחישובי נקודה צפה עד פי 16 יותר.
לאיזה ישומים דרושה טכנולוגית ה- Intel AMX
העומסים וצרכי המחשוב של הדטה סנטרים רק הולכים ועולים. אחד הישומים המרכזיים שיהנה מהיכולות החדשות שלנו הוא עיבודי בינה מלאכותית ולמידה עמוקה החשובים במיוחד בעידן ה-"ChatGPT" ו-AI ג'נרטיבי.
בועז, כאחראי לקבוצת ה- Confidential Compute מה תרומתכם למעבד החדש?
פיתחנו כאן בישראל טכנולוגיה חדשה בשם Trust Domain Extensions המכונה בקיצור TDX. כל לקוח שישתמש ב- TDX יהנה מהגנת המידע שלו ברמה גבוהה במיוחד גם כאשר יעבוד בסביבת מחשוב ענן.
למי זה נחוץ?
עד כה היו לקוחות שמטעמי אבטחת מידע פחדו להפעיל ישומים רגישים על הענן. כעת בעזרת TDX הם יהיו מוגנים. הטכנולוגיה הזו היא ברמת הקושחה (Firmware) כלומר גם אם המחשב של מפעיל הענן נפרץ ע"י האקרים עדיין אנחנו יודעים להגן על המידע החשוב הנמצא בשרתים.
תוכל לחלוק איתנו כיצד פועלת טכנולוגית ההגנה החדשה?
כאמור פיתחנו את הטכנולוגיה ברמת הקושחה ואנחנו דואגים למעשה להשתמש בשיטות הצפנה מתקדמות של זכרון ה-RAM בשרתים. כך ניתן להגן על המידע גם אם מערכת ההפעלה או סביבת הענן של הלקוח מותקפת. פיתחנו את המערכת לסוגי SOCs שונים ויש גם הרחבות המתאימות לסביבת מכונות וירטואליות (Virtual Machines) .
ויש כבר לקוחות הדורשים את הטכנולוגיה הזו?
בוודאי, למעשה עבדנו על פיתוח הטכנולוגיה ביחד עם הלקוחות והם יהיו הראשונים להנות ממנה לאחר שעזרו לנו בהגדרת צרכיהם בשלב הפיתוח. זה כולל חברות המובילות במחשוב ענן כגון ב-Microsoft Azure, Alibaba Cloud, Google Cloud ו-IBM Cloud.