לדעת לין בורן, מה שארה"ב באמת צריכה לעשות זה להתמקד בשמירת מעמד המנהיגות שלה בתכנון שבבים, במקום לנסות להגביל את התקדמות סין, מה שאינו יעיל כיוון שסין נוקטת באסטרטגיה לאומית כדי לקדם את תעשיית השבבים שלה.
בורן ג'יי. לין, סגן נשיא לשעבר ב-TSMC, אמר בראיון נדיר לרשת בלומברג שארה"ב אינה יכולה למנוע באופן מוחלט מסין לשפר את טכנולוגיית הייצור שלה בתחום השבבים. לדבריו, מכונות החשיפה של חברת ASML שכבר נמצאות בידי חברת SMIC הסינית יאפשרו לה להתקדם לתהליך ייצור ברמת 5 ננומטר.
לדבריו על אף המגבלות הטכנולוגיות שהטילה ארה"ב באמצעות סנקציות, חברת SMIC הפגינה חוסן ויצירתיות בפיתוח תהליך הייצור מדור שני ברמת 7 ננומטר. כמו כן היא השיגה תפוקות גבוהות מספיק עבור חברת וואוויי לתכנן אספקה של 70 מיליון טלפונים סלולריים. דווח כי SMIC השתמשה במכונת החשיפה Twinscan NXT:2000i של חברת ASML, שהיא מכונה לחשיפה אופטית עמוקה המסוגלת לייצר שבבים בתהליכי 7 ננומטר ו-5 ננומטר. יצוא של מכונה זו לסין הוגבל על ידי ממשלת הולנד השנה.
לדעת לין, מה שארה"ב באמת צריכה לעשות זה להתמקד בשמירת מעמד המנהיגות שלה בתכנון שבבים, במקום לנסות להגביל את התקדמות סין, מה שאינו יעיל כיוון שסין נוקטת באסטרטגיה לאומית כדי לקדם את תעשיית השבבים שלה.
פרשנים שעקבו אחר הראיון מסרו כי באופן מעניין, נראה שהסנקציות האמריקאיות פתחו בשוגג דלתות של הזדמנות עבור SMIC. ההגבלות על TSMC מנעו ממנה עסקים עם ישויות סיניות מסוימות, ואיפשרו ל-SMIC לנצל הזדמנות זו ולזכות בהזמנות גדולות. המעבר הזה סייע ל-SMIC לשפר את טכניקות הייצור ויכולותיה הטכנולוגיות.
עם זאת, שימוש מוגבר בטכניקות חשיפה מרובות עשוי להשפיע על התפוקה וכמות השבבים לוח סיליקון, לכן בדרך כלל השימוש בהן מוגבל מסיבות כלכליות. אך בהיעדר ברירה, SMIC נאלצה להשתמש בטכניקות אלו להשגת רזולוציות גבוהות יותר. וככל הנראה הצליחה להשיג תפוקות מספקות עבור חברת וואווי.
לדברי לין, נראה שההגבלות האמריקאיות על סין אינן אפקטיביות, שכן טכנולוגיית השבבים של חברות SMIC ו-וואווי ממשיכה להתקדם למרות המאמצים לרסנה. ייתכן שארה"ב צריכה לשנות אסטרטגיה ולהתמקד בשימור מעמד המנהיגות שלה בתכנון שבבים.