מערכת ההתרעה CHIP 4 הכוללת את ארה"ב, טיוואן, יפן ודרום קוריאה תסייע להבטיח אספקת מוליכים למחצה למכוניות וצפויה לנטר חומרי גלם לייצור שבבים וציוד ייצור
ברית של מדינות בהובלת ארה"ב, הכוללת את טיוואן, יפן ודרום קוריאה, תקים מערכת התרעה מוקדמת כדי למנוע שיבושים באספקת רכיבי חומרה טכנולוגיים שהפכו לגולת הכותרת של מלחמת הטכנולוגיה בין ארה"ב לסין.
מערכת ההתרעה בין המדינות השותפות במיזם CHIP 4 שהוקם בספטמבר 2022 תסייע להבטיח אספקה של שבבי מוליכים למחצה למכוניות ותנטר את המלאי של חומרי גלם לייצור שבבים וציוד ייצור, כך מסר משרד הכלכלה של טיוואן ביום שני החולף.
מדובר ביותר ממאה חומרים שונים ממקורות רבים, אמר שון סו, אנליסט טכנולוגיה עצמאי בטייוואן. " זה מאוד מסובך ומאוד גלובלי".
רבות מחברות הטכנולוגיה הגדולות בעולם שמרכזן בארה"ב, תלויות בטייוואן ובדרום קוריאה עבור שבבים. יפן היא בעיקר ספקית חומרי גלם לייצור שבבים עבור התעשייה העולמית.
ההתפתחות החדשה מגיעה על רקע העמקת מלחמת הסחר בין סין לארצות הברית. שתי המדינות נמצאות במאבק 2018, כאשר שתיהן מחפשות שליטה במוליכים למחצה ובסוגים אחרים של טכנולוגיה המניעים את הכלכלה המודרנית.
מערכת התרעה מוקדמת לא צפויה לכלול או להשפיע על סין היבשתית, אמר ג'יימס צ'ין, פרופסור ללימודי אסיה באוניברסיטת טסמניה באוסטרליה. "הסינים מאמינים מאוד במערכת האקולוגית שלהם", אמר. עם זאת, סגרים במספר ערים סיניות בשנה שעברה הראו את הפגיעות של מערכת זו, כאשר ייצור השבבים האט.
יצרנים טיוואנים מוכרים כ־60% משבבי המוליכים למחצה בעולם. בתחילת המגפה, כאשר צרכנים יצאו למסע קניית מחשבים וטלפונים לעבודה מרחוק וללימוד ביתי והדבר יצר מחסור בשבבים למכשירים אלה. כעת הביקוש לשבבים מובל על ידי תעשיית הרכב.