כך אומר ידידיה (דידייה) טוביה, מייסד-שותף ומנכ"ל אלף פארמס, לקראת מפגש הסיליקון קלאב ב-27/12 במוזיאון ארץ ישראל בת"א
ידידיה טוביה, מייסד-שותף ומנכ"ל אלף פארמס ידבר במפגש הסיליקון קלאב ב-27/12 במוזיאון ארץ ישראל בת"א על החזון של תעשיית הבשר המתורבת ושל החברה בפרט להוביל מעבר הוגן למערכות מזון מקיימות וחסינות. ידידיה ידבר על תפקידה של החדשנות בלייצר אימפקט חיובי על החברה ועל הסביבה, ועל השילוב בין חדשנות, אימפקט ותרבות. ידידיה יתן מספר דוגמאות מאירועי השנים האחרונות שהמחישו את שבריריותן של שרשראות אספקת המזון הגלובאליות וכיצד זה השפיע על חיינו. |משבר הקורונה, המלחמה באוקראינה, בעיות יצור ואספקה, התייקרות הנפט, אינפלציה דוהרת – כל אלה מטלטלים את שוק המזון הגלובאלי ומשפיעים במיוחד על ביטחון במזון וכמו כן על יציבות כלכלית וחברתית. ידידיה יציג את תחום הבשר המתורבת כחלק מסט הפתרונות בהם אנחנו נעזרים כיום בכדי לקדם בטחון במזון ויציבות כלכלית, שלבים חיוניים בדרך להתמודדות עם אתגרים נוספים, ולהפוך את מדינת ישראל למודל הצלחה ממנו תצא הבשורה לעולם כולו."
ספר על החברה וכל המוצר?
"אלף פארמס הוקמה ב-2017 במשותף על ידי (מהנדס מזון וביולוג בהכשרתו שהובלתי חברות בתחום המכשור הרפואי), פרופסור שולמית לבנברג מהטכניון (מדענית בכירה בתחום הנדסת הרקמות) וחממת הפודטק של שטראוס. המוצר הראשון של החברה הוא פרוסות בקר דקות שאמורות לצאת לשוק ב2023 לאחר אישור ממשרד הבריאות. במקביל, החברה מפתחת נתחים עבים יותר של בשר מתורבת באמצעות ביו-הדפסה תלת מימדית. כמו כן, החברה עובדת על קווי מוצרים נוספים כחלק מאסטרגיה רחבה יותר בדרך להחליף את הפרה. כיוון שאנחנו אוכלים רק 30 אחוז מהפרה (הבשר), אנחנו מפתחים גם מוצרים נוספים מתרביות תאים דרך תהליכים דומים ומיכשור דומה כדי להוביל שינוי מערכתי במערכת המזון. קולגן מתורבת הוא המוצר הראשון בתוך קו המוצרים הזה."
ספר על התעשייה המתפתחת של בשר מתורבת?
על פי נקודת מבטה של אלף פארמס, תעשיית הבשר המתורבת תשלים שיטות חקלאיות וברות קיימא של גידול בעלי החיים למזון. היא לא תחליף אותה, כי לתעשיית הבשר יש אחריות סביבתית, כלכלית וחברתית מרחיקה לכת, מעבר אבסולוטי לשיטות גידול ברות קיימא יבוא על חשבון של תפוקה חקלאית מצומצמת. באמצעות שילוב של שיטות גידול מקיימות יותר (חקלאות אורגנית למשל) ושיטות ייצור של בשר מתורבת, מערכת המזון והחקלאות תצליח לשמור על ביטחון במזון ובטיחות במזון תוך כדי שימוש נכון במשאבים טבעיים.
על פי מחקר LCA עצמאי (ניתוח סביבתי שמטרתו להבין לעומק מהן ההשפעות הסביבתיות השונות בכל אחד משלבי החיים של המוצר ולאורך כל מחזור חייו), ייצור בקר מתורבת צפוי להפחית את השפעת האקלים ב-92%, זיהום אוויר ב-93%, להשתמש ב-95% פחות קרקעות וב-78% פחות מים בהשוואה לייצור תעשייתי של בקר קונבנציונלי. ייצור בקר מתורבת מאפשר את השימוש באדמה הפנויה לשחזור בתי גידול טבעיים, דבר אשר באופן טבעי יפחית את פליטות גזי החממה, וכן יאפשר לייצר יותר מזון לאוכלוסייה. כמו כן, התהליך האוטומטי שבאמצעותו מיוצר בשר מתורבת, והסביבה הסטרילית בה הוא מיוצר, יבטלו את השימוש באנטיביוטיקה ויפחיתו את הסיכון לפתוגנים, מזהמים ומחלות המזוהות עם חקלאות אינטנסיבית של בעלי חיים.
ספר על הניסויים בחלל. למה חשוב לנסות מוצר מזון בתנאי חלל?
כחלק מחזון החברה להבטיח גישה לתזונה איכותית לכל אחד ואחד בכל זמן ובכל מקום, לחברה יש תוכנית חלל בשם "אלף זירו" המשמשת כצוות פורמולה 1 בו מפתחים טכנולוגיות פורצות דרך היכולות לייצר בשר מתורבת בסביבות הקיצוניות ביותר (כמו בחלל) וללא תלות במשאבים טבעיים. החברה כבר שלחה שני ניסויים לתחנת החלל הבינלאומית בהן נבחנו היתכנות ייצור בשר מתורבת בתנאי מיקרו-כבידה. מטרתן של תוכניות החלל של החברה הן גם לאפשר לאסטרונאוטים לאכול מזון טעים ומזין דרך ייצור מקומי של בשר מתורבת, וגם לאפשר ייצור של בשר מתורבת בכדוה"א ללא תלות במשבר האקלים או בזמינות משאבים טבעיים במקומות כמו אנטרטיקה ומדבר סהרה.