על אף שעדיין אין פירוט מלא של המוצרים העתידיים, שני הצדדים הביעו תקווה כי השותפות תביא לעדכונים משמעותיים בדורות הבאים של מעבדים למכשירים קצה, כולל תמיכה בפיתוח יישומי בינה מלאכותית מתקדמים וייתכן אף שילוב של מודלים קטנים של שפה (LLMs) במכשירים מבוססי IoT
גוגל וסינפטיקס הכריזו על שותפות מחקרית וטכנולוגית חדשה שמטרתה להביא מהפכה בתחום ה-AI במכשירים קצה (Edge AI). השותפות, אשר נולדה מתוך הצורך להתגבר על הפיצול הקיים בשוק ה-IoT, שואפת לשלב את הליבה הפתוחה של מאיץ הבינה המלאכותית של גוגל – "Kelvin Core" – במעבדים של סדרת Astra של סינפטיקס.
בשיחה פורמלית במסגרת הפודקאסט "AI with Sally" של EE Times, נדונו בין נבו פיליפס, מנהל בכיר בסינפטיקס, ובין בילי רוטלג', מנהל תחום Edge AI בגוגל, עקרונות השותפות. לפי דיווחיהם, השותפות מתמקדת ביצירת פתרונות מבוססי קוד פתוח שמטרתם לספק מערכת סטנדרטית ומאורגנת לפיתוח יישומי AI במכשירים קטנים – החל ממכשירים לבישים וכלה במערכות IoT תעשייתיות וצרכניות.
גוגל הציגה את Kelvin Core, ליבה למאיץ למידת מכונה המבוססת על ארכיטקטורת RISC-V. לפי בילי רוטלג', הליבה הינה "קלה, פתוחה וגמישה", ומתוכננת להתאים לכל רמות הביצועים – מהטווח הנמוך ביותר ועד לפתרונות עוצמתיים יותר. במסגרת השותפות, סינפטיקס היא השותפה הראשונה שתאמצה את Kelvin Core במעבדים שלה, ותשלב את העדכונים וההתאמות הדרושות לשוק ה-IoT.
שיפור הסטנדרטים והכלים הפתוחים
שני הצדדים הדגישו את חשיבות הפיתוח בשיתוף פעולה עם קהילת הקוד הפתוח. סינפטיקס תספק ערכת כלים (SDK) מתקדמת יחד עם שרשרת כלים מבוססת MLIR של גוגל, אשר תאפשר למפתחים לתרגם מודלים של למידת מכונה לכלי עבודה נגישים ותואמים למגוון פלטפורמות – כגון TensorFlow, PyTorch ו-JAX. מטרת שיתוף הפעולה היא להוריד את מחסום הכניסה לפיתוח יישומי AI במכשירים קצה, לאפשר התאמה אישית ושיפור ביצועים ולהנגיש את הטכנולוגיה למפתחים בכל רחבי התעשייה.
על פי נבו פיליפס, "המטרה שלנו היא לא רק לשפר את המוצר הקיים, אלא ליצור מערכת פתוחה ואינטגרטיבית שתאפשר לכל שחקן בתחום לפתח פתרונות חדשניים תוך שמירה על סטנדרטים אחידים". השותפות צפויה לסייע בהפחתת הפיצול הקיים בין הפתרונות השונים בשוק ה-IoT ולהניע את השימוש ב-AI במגוון רחב של יישומים – החל ממכשירים לבישים וכלה באפליקציות תעשייתיות מתקדמות.
בילי רוטלג' הוסיף: "אנו רואים בשותפות זו צעד משמעותי לקידום האקוסיסטם הפתוח של Edge AI. השילוב בין הידע של סינפטיקס בתחום המכשירים הקצה והניסיון של גוגל בפיתוח טכנולוגיות AI יהווה זרז לשינויים עמוקים בשוק".
על אף שעדיין אין פירוט מלא של המוצרים העתידיים, שני הצדדים הביעו תקווה כי השותפות תביא לעדכונים משמעותיים בדורות הבאים של מעבדים למכשירים קצה, כולל תמיכה בפיתוח יישומי בינה מלאכותית מתקדמים וייתכן אף שילוב של מודלים קטנים של שפה (LLMs) במכשירים מבוססי IoT.
בכך, השותפות בין גוגל לסינפטיקס מציבה את עצמה כמודל של חדשנות ופתיחות – מהלך אשר עשוי לשנות את פני תעשיית ה-IoT ולהנגיש את הטכנולוגיה למפתחים וצרכנים כאחד.