היחלשות הביקוש למחשבים אישיים ולטלפונים, שיפור בהיצע השבבים וירידה במחירי הזיכרון השפיעו על הוצאות השבבים. 10 יצרני הציוד המקורי המובילים, שרובם הם יצרני OEM גדולים של מחשבים אישיים וטלפונים, רשמו ירידה בביקוש מצד הצרכנים, מה שהוביל לייצור ומכירות נמוכים יותר
גרטנר דיווחה כי 10 יצרניות הציוד המקורי (OEM) המובילות בעולם הפחיתו את הוצאות השבבים שלהן ב-7.6% בשנת 2022, והיוו 37.2% מכלל השוק.
היחלשות הביקוש למחשבים אישיים ולטלפונים, שיפור בהיצע השבבים וירידה במחירי הזיכרון השפיעו על הוצאות השבבים. 10 יצרני הציוד המקורי המובילים, שרובם הם יצרני OEM גדולים של מחשבים אישיים וטלפונים, רשמו ירידה בביקוש מצד הצרכנים, מה שהוביל לייצור ומכירות נמוכים יותר. מדיניות אפס הקורונה בסין גרמה גם למחסור בחומרים ולשיבושים קצרי טווח בשרשרת האספקה של מוצרי אלקטרוניקה. המחסור המתמשך במוליכים למחצה בשוקי הרכב, הרשתות והאלקטרוניקה התעשייתית העלה את מחירי המכירה הממוצעים של השבבים, מה שהאיץ את העלייה בהכנסות המוליכים למחצה בשווקים אלה, והוביל לירידה בהוצאות המוליכים למחצה הכוללות של יצרני הציוד המקורי המובילים.
אפל נותרה בראש דירוג הלקוחות של המוליכים למחצה, והפחיתה את ההוצאות על יחידות מיקרו-עיבוד במחשוב ב-11.7%. סמסונג הגדילה את הוצאות השבבים ב-2.2% וצברה נתח שוק גדול יותר בשוק הסמארטפונים. סוני הראתה את הצמיחה המהירה ביותר בהוצאות על שבבים עקב התעניינות הצרכנים בקונסולות משחקי הווידאו PlayStation 5, אך נפח הייצור לא יכול היה לעמוד בביקוש עקב מחסור בשבבים ושיבושים ברשת הלוגיסטית. הזיכרון היה קטגוריית המכשירים בעלי הביצועים הגרועים ביותר, והיווה 25% ממכירות המוליכים למחצה, עם ירידה של 10% בהכנסות עקב צניחת מחירים.
