אלה חדשות טובות לתעשייה, שנאבקת עם שיבושים בשרשרת האספקה, ביקוש מוגבר ומחסור בעובדים
דו"ח שפורסם לאחרונה מצביע על כך שתעשיית המוליכים למחצה חווה התאוששות לאחר תקופה מאתגרת בשנת 2020, כאשר המכירות העולמיות צפויות להגיע ל -530 מיליארד דולר בשנת 2023. אלה חדשות טובות לתעשייה, שנאבקת עם שיבושים בשרשרת האספקה, ביקוש מוגבר ומחסור בעובדים.
הדו"ח מדגיש מספר גורמים המניעים את הריבאונד הזה. ראשית, עלייתן של רשתות 5G והאינטרנט של הדברים (IoT) מניעה ביקוש מוגבר למוצרי מוליכים למחצה. ככל שטכנולוגיות אלה יהיו נפוצות יותר, הן יזדקקו ליותר ויותר מוליכים למחצה כדי להניע אותן.
בנוסף, הדו"ח מציין כי חלה עלייה משמעותית בביקוש למוליכים למחצה מתעשיית הרכב. מכוניות מודרניות מצוידות במגוון תכונות היי-טק המסתמכות על מוליכים למחצה כדי לתפקד, כגון מערכות בידור ובידור, טכנולוגיות סיוע לנהג ומנועים חשמליים.
למרות מגמות חיוביות אלה, הדו"ח מדגיש גם כמה אתגרים העומדים בפני התעשייה. לדוגמה, קיים חשש גובר משיבושים בשרשרת האספקה, במיוחד כאשר המתחים הגיאופוליטיים בין ארה"ב והמערב כולו לסין ממשיכים לעלות. קיימת גם אי ודאות סביב רפורמה רגולטורית, שעלולה להשפיע על התעשייה בדרכים בלתי צפויות.
יתר על כן, בעוד תעשיית המוליכים למחצה עשויה להתאושש, תחומים אחרים של תעשיית הטכנולוגיה עדיין חווים רכות. הוצאות הטכנולוגיה הארגונית, בפרט, נותרו איטיות מכיוון שחברות רבות מעכבות או מבטלות פרויקטים בשל אי ודאות ותנודתיות כלכלית. זה משפיע על ההתאוששות הכוללת של תעשיית הטכנולוגיה ועשוי להמשיך לעשות זאת בחודשים הקרובים.