בראיון ל-Chiportal במהלך סיור עיתונאים בינלאומי במפעל בקרית גת סיפר בן עטר על הצלחת פרויקט אופק דרום שבמהלכו גויסו 150 חסרי תעודת בגרות והוכשרו לטכנאים בחדר הנקי ורבים מהם הצטיינו התקדמו בלימודים, והביאו לעידוד בני משפחה אחרים ללמוד. הוא מתכוון להמשיך בפרויקט ומבטיח אפקטים דומים גם בישובים בעולם בהם מוקמים מפעלים חדשים ובהם מגדבורג ואוהיו
אפקט אינטל השפיעה לטובה על קרית גת והדרום כמו גם ישראל כולה. כך אומר בראיוןן ל-Chiportal דני בן עטר, סגן נשיא בכיר באינטל ומנהל כל מפעלי הייצור שלה ברחבי העולם. הראיון התקיים במהלך סיור עיתונאים במפעל אינטל בקרית גת – שכלל גם סיור נדיר מסוגו בחדר הנקי.
"יש פה מפעל מצויין שעובד בטכנולוגית סופר פין 10 ננומטר – המוצרים של אינטל 7, אנחנו מייצרים את אלדר לייק שהוא מוצר מוביל בשוק. אנחנו מתחילים לייצר את רפטור לייק – גם אחד המוצרים המצוינים שיש בשוק. יש אלפי עובדים שעובדים כל יום לייצר את הדברים המדהימים האלה, לשפר אותם."
"אנחנו גם בתהליך של בניית מפעל חדש – פאב 38 – בהשקעה של 10 מיליארד דולר. זו השקעה בסדר גודל שאף פעם לא היתה במדינת ישראל. אני חושב שבדרום פה של קרית גת, ההתפתחות פה של המפעל הקיים עם המפעל החדש מביאה עידן חדש למדינת ישראל. אני צופה דברים מאוד חיוביים למדינה בנושא של ייצור שזו מהות התעשייה פה. אנחנו גדלים".
"קרית גת גדלה מאוד, ראש העיר היקר מרוצה מאוד מהתרומה שלנו לקרית גת, גם מהתרומה שלנו לקהילה . אני יכול לספר לך על פרויקט מדהים שעשינו פה – לגייס 150 עובדים ועובדות בלי שום תעודת בגרות בלי שסיימו ללמוד. בדרך כלל אנחנו מגייסים לאינטל את המהנדסים הכי טובים שקיימים בשוק, את ההנדסאים המצויינים. הם עוברים ראיונות ותהליכים. החלטתי לגייס 150 עובדים ועובדות מרקע סוציואקונומי מאוד נמוך לתפקיד של טכנאים בחדר הנקי. הם עובדי אינטל במשרה מלאה . זה קרה לפני שלוש שנים והם היום עובדים מצטיינים. חלקם השלימו בגרות, חלקם הולכים ללמוד הנדסאים וחלקם אפילו הולכים ללמוד הנדסה".
"לא הבנתי את האפקט שזה עושה פה לסביבה למשל, אבל תאר לך שעכשיו בני/נות הזוג רוצים לעבוד באינטל. הילדים שלהם רואים אותם עובדים באינטל והם יוצאים ללמוד ורוצים לבוא לעבוד באינטל. החברים שלהם. החבר'ה האלה, לא האמנתי בהתחלה, יוצאים עם התג הכחול של אינטל לקניות בסופרמרקט כי הם גאים בכך שהם עובדי אינטל. החברים שלהם רוצים לבוא ולעבוד באינטל".
"אני רוצה להביא עוד אנשים כאלה ולתרום עוד יותר למדינת ישראל ולדרום של ישראל. אני מדבר על מקומות כמו קרית גת, שדרות, קרית מלאכי. משם גייסנו את האנשים האלה. באשר למצב הכשרונות, והאם יש מספיק בוגרים פוטנציאליים בתחומים הרלונטיים לאייש את המפעל החדש אמר בן עטר: "יש לנו אוניברסיטאות מדהימות במדינת ישראל – מובילות בעולם. יש לנו את הטכניון, אוניברסיטת תל אביב, האוניברסיטה העברית, בן גוריון, בר אילן אריאל. גם המכללות שלנו מדהימות ומייצרות הנדסאים ברמה מאוד גבוהה . תכניס את כל התערובת הזו לסיר ויוצאת לך נבחרת מנצחת. "
לדברי בן עטר האפקט הזה הורגש בכל מקום בו נבנה אי פעם מפעל של אינטל, בין אם זה באורגון, אריזונה או אירלנד ובוודאי יורגש באתרים שבהם מוקמים מגה מפעלים: מרכז אוהיו, צ'נגדוו סין והעיר מגדבורג שבגרמניה. בהרצאתו לפני כ-75 עיתונאים ואנליסטים מכל העולם אמר בן עטר כי המפעלים של אינטל מביאים למקום אלפי משפחות ממעמד סוציו אקונומי גבוה ואלו, בנוסף לפעולות ישירות של אינטל מקדמים את החינוך והתשתיות באיזורים לא מפותחים.