לאחר ש-TSMC, סמסונג, ובוודאי החברות האמריקניות הצטרפו לחרם שהטילו ממשלותיהן על מכירת שבבים לרוסיה בעקבות הפלישה לאוקראינה, האופציה היחידה שנותרה להם היא לרכוש שבבים מסין, בעיקר מ-SMIC אבל גם על סין מוטלות מגבלות המונעות ממנה לייצר שבבים בטכנולוגיות מתקדמות הרלוונטיות ל-AI ויישומים צבאיים
רוסיה תלויה במוליכים למחצה מתוצרת טייוואן, בעיקר מתוצרת TSMC לכל דבר, החל מייצור מחשבים ניידים וכלה בציוד צבאי. ניתוק האספקה עלול להיות הרה אסון לרוסיה.
ביום הראשון לפלישה הרוסית לאוקראינה, מחיר המניה של יצרנית השבבים הגדולה בעולם, חברת ייצור המוליכים למחצה של טייוואן (TSMC), צנח, למרות שמדד המוליכים למחצה העולמי עלה ב-3.5%. הירידה הזו שלחה מסר ברור על כך שהמשקיעים מודאגים מהיחסים בין סין לטייוואן בעקבות הפלישה הרוסית.
יממה בלבד לאחר תחילת הפלישה לאוקראינה הודיעה טייוואן כי היא מצטרפת לסנקציות בינלאומיות נגד רוסיה. כדי לציית לצו זה, חייבת TSMC לעצור את ייצוא המוליכים למחצה לרוסיה. טאיוואן היא המרכז הגדול ביותר בעולם לייצור שבבים. רוסיה תלויה לחלוטין ב- TSMC עבור המוליכים למחצה המתקדמים הנדרשים לייצור כל דבר, ממחשבים ניידים וסמארטפונים ועד ציוד לשירותי הצבא והביטחון של המדינה.
באותה הצהרה נאמר: "TSMC עומדת בכל החוקים והתקנות החלים ומחויבת באופן מלא לציית לכללי בקרת הייצוא החדשים שהוכרזו". החברה סירבה להגיב מאז לפניות התקשורת..
בחודשים האחרונים הודיעה TSMC על תוכניות להשקעות הון של יותר מ-44 מיליארד דולר ב-2022 ותפתח מפעלים מחוץ לטאיוואן (כזכור באריזונה, ארה"ב). יצרני השבבים הרוסיים מתחרים ממילא על קיבולת הייצור המוגבלת של TSMC וכמובן שלאפל למשל יש עדיפות הרבה יותר גבוהה על פני יצרנים קטנים, רוסים או אחרים.
למרות שרוסיה מנסה לסגור את הפער באמצעות הפניית ייצור ל-SMIC הסינית וגלובל פאונדריז האמריקנית (לפני הפלישה לאוקראינה). החלופה העיקרית היא סמסונג, אך גם דרום קוריאה הצטרפה לעיצומים נגד רוסיה כך שלמעשה האופציה היחידה שנותרה לרוסים היא לייבא את השבבים מסין, אך סין אינה מסוגלת לייצר שבבים בטכנולוגיות מתקדמות הקריטיים לטכנולוגיות מתפתחות כגון בינה מלאכותית, מיחשוב קוונטי, יישומי מציאות רבודה וגם למערכות נשק מודרניות, כי גם היא נתונה תחת מגבלות ייצור חמורות מצד ממשלת ארה"ב.