בית משפט בגרמניה קבע כי העברת עודפים מכספים שיועדו לטיפול בקורונה לקרן חדשה לסבסוד מפעלי שבבים וסוללות וכן לאיפוס פחמן של התעשייה הגרמנית בשווי כולל של 60 מיליארד אירו אינה חוקית ובכך הוא מבטל תקציב שיועד בין היתר גם לסבסוד מפעלי שבבים של TSMC ואינטל בגרמניה
בית המשפט בגרמניה פסק כך מכיוון שמצא שהעברת כספים שלא נוצלו מהתקציב למאבק בקורונה לקרן לשינוי אקלים ותמיכה בתעשייה (KTF) הייתה בלתי חוקית. תקציב זה ייועד לסבסוד בניית מפעלי שבבים בגרמניה של חברות בינלאומיות כמו TSMC ואינטל, וכן פרויקט הפיכת התעשיה הגרמנית למאוזנת פחמן וכן לייצור סוללות מימן.
בית המשפט קבע שהממשלה הגרמנית לא יכלה סתם "להעביר" כספים שיועדו למטרה אחת (מאבק בקורונה) למטרה אחרת (קרן לשינוי אקלים ותעשייה) בלי אישור נוסף של הפרלמנט. מבחינה חוקתית/משפטית, המהלך של הממשלה נתפס כבלתי חוקי וכפוגע בסמכויות הפרלמנט לאשר תקציבים והוצאות. בעקבות זאת, 60 מיליארד האירו שיועדו לקרן KTF – נמחקו למעשה מהתקציב, והפרויקטים התעשייתיים שציפו למימון ממנה – נותרו ללא מקור מימון.
הפסיקה מעמידה את הממשלה הגרמנית בפני שאלות לגבי המשך הטיפול בפרויקטים התעשייתיים שהיו אמורים לקבל מימון מקרן האקלים והטרנספורמציה.
בפני ממשלת גרמניה עומדות כמה אפשרויות להמשך: לנסות לשנות את החקיקה כדי לאפשר מפורשות העברת כספים בין קרנות לצרכים שונים. הדבר ידרוש תהליך חקיקה בבונדסטג שיכול לקחת זמן. אפשרות נוספת היא למצוא מקורות מימון חלופיים עבור הפרויקטים מתקציב המדינה. אך הדבר כרוך בקיצוצים בתחומים אחרים או גירעונות תקציביים. הממשלה גם יכולה לנסות ולערער על פסיקת בית המשפט בערכאות גבוהות יותר. אך סיכויי ההצלחה בכך אינם גבוהים בהכרח. בנוסף יכולה הממשלה הפדרלית הגרמנית לנסות ולמצוא פתרונות יצירתיים כגון שותפויות ציבוריות-פרטיות או מימון מגופים בינלאומיים. כל האופציות הנ"ל אינן פשוטות או מהירות לביצוע.
מכל מקום, הפסיקה פוגעת קשות בתוכניות הממשלה לסייע למגזר התעשייתי ולמאבק במשבר האקלים. ומעמידה בספק השקעות ופרויקטים חשובים בתחומי הפלדה, המוליכים למחצה והסוללות.